Tuesday, June 5, 2018

Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??

Salam korang

Sebenarnya Fit Superb 4.0 dah selamat labuhkan tirai pada bulan May yang lepas. Meskipun sudah sebulan berlalu, masih terbayang-bayang saat IQ melakukan latihan workout sepanjang FS4 berlangsung. Lima minggu berlatih, banyak ilmu baru yang IQ peroleh sepanjang menjalani sesi latihan workout bersama coach-coach Fit Superb 4 ini.
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Seperti yang IQ pernah ceritakan dalam entry yang lepas mengenai Fit Superb 4.0 (FS4), FS4 memberikan ketahanan otot lebih kuat berbanding sebelumnya. Jika sebelum ni, IQ tak mampu nak plank lebih daripada 1 minit, kini IQ mampu nak lakukannya lebih daripada tempoh tu. Jangan main-main tau, ada orang plank 30 saat pun badan dah shaking teruk!
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Penerangan daripada Kapten Black

WORKOUT DALAM KUMPULAN LEBIH SERONOK & EFEKTIF!
Apa yang IQ rasa seronok sepanjang IQ join workout bersama Team Kapten Black ni adalah sebab masing-masing ada matlamat yang sama. Nak turunkan berat badan kepada berat badan yang ideal, nak fitkan badan daripada lemau kepada lebih bertenaga. Dan bila kita bergerak dan bersukan dalam kumpulan, semangat akan bertambah tinggi. Ia akan membuatkan kita ingin bersaing secara sihat. Untuk sama-sama sihat pada masa hadapan.
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Workout dengan 'toys'
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Bersiap untuk mulakan larian Fitness Test
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Team KLCC
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??

BERAT IQ TURUN  BERAPA??
Macam IQ, IQ target nak dapatkan berat badan ideal IQ iaitu 55kg. Bukan mudah nak dapatkan 55kg tu walaupun hakikatnya, menaikkan berat badan semudah ABC. huhu. Bermula FS4, berat badan IQ 62.3kg. Hampir 10kg perlu turunkan. Sebelum ni, join JK1M Musim ke-10 IQ dah turun 5.65kg. Untuk turunkan berat lagi, agak mencabar bagi IQ. Susah apatah lagi kalau makan pun ikut suka.
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Namun, bila dah sampai ke penghujung FS4, IQ berjaya menurunkan berat badan sebanyak 2.1 kg! Setelah penat dan lelah mengharungi tempoh 5 minggu FS4 berlangsung, IQ dapat turunkan 2.1kg sahaja. Punca utama berat sendu nak turun? Nafsu makan tak berapa nak kawal. Haha! Kadang diet kadang tak diet. Lepas tu, mulalah salahkan penimbang coach rosak. haha!! Dan coach pun jerit, BAYAU! Baik kapten.
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Untuk FS4 ni, coach menggunakan penimbang berskala tinggi! haha! Siap ada bacaan untuk paras Lemak (FAT) dan Otot (MUSCLE) lagi. So, untuk FAT dan MUSCLE ni, bacaan untuk IQ selalu turun naik turun naik. Kalau lemak naik, semestinya muscle akan turun. Tapi Alhamdulillah, bila FS4 berakhir, bacaan FAT IQ menurun dan bacaan MUSCLE IQ naik, WALAUPUN berat sendu nak turun. haha!
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Last weigh-in. Final Weight 60.2kg. Berat tak turun sangat tapi FAT turun, kira selamaattt
Untuk dapatkan bacaan FAT dan MUSCLE yang cantik, semestinya kena jaga makan dan selalu workout. Latihan workout bersama Kapten Black banyak bantu peserta FS4 untuk menurunkan berat badan dengan lebih konsisten. Dan hasilnya, ada peserta yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 3.4kg walaupun dengan hanya 5 minggu! 

TAHNIAH PEMENANG FIT SUPERB 4.0!
Tahniah kepada Pemenang FS4 iaitu Ayuni dan Hamzani yang berjaya menurunkan berat badan paling banyak. Kagum dengan usaha dorang untuk kekal fit serta mengamalkan diet yang sihat. Bukan mudah yer nak beat pemikiran kita sendiri untuk kekal cergaskan diri sendiri. Ada orang nak exercise, tapi nak bangunkan badan buat jumping jack pun tak mampu. Sebab itu, kita perlu ada kawan yang sama-sama ingin sihat. Kan?
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Tahniah korang!
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Last group photo untuk FS4. =)
TERIMA KASIH COACH!
Jutaan terima kasih kepada Coach Fit Superb terutama kepada Kapten Black, dan tak lupa kepada Doktor Nurul Farha, Coach Jojo dan juga Coach Elve kerana tak jemu mengajar kepada kami, peserta FS4 untuk turunkan berat badan dan kekal fit serta sihat. 
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Kapten Black
Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??
Doktor Nurul Farha banyak tunjuk ajar. Terima kasih coach!
FIT SUPERB 5.0 BAKAL TIBA TAK LAMA LAGI!

By the way, kalau korang nak tahu, lepas raya nanti, FIT SUPERB 5.0 akan berlangsung tau! Dah menternak lemak macam tak hengat donia masa raya tu, bawak-bawaklah bertaubat dan pulang ke pangkal jalan. Jom join FIT SUPERB 5.0 yang akan berlangsung bermula 30 Jun sehingga 29 Julai nanti. Jom join sekali! Misi IQ pun masih belum tercapai ni. Sama-sama kita dapatkan badan yang lebih sihat dan bertenaga.

Fit Superb 4.0 Berjaya Menurunkan Berat Badan IQ Lagi??

Info lanjut boleh hubungi Kapten Black dalam info di bawah:

WhatsApp: +6013-3310702
Instagram: @kaptblack
Facebook Page: Kapten Black

5 comments:

  1. lepas raya kena fit lagi, mau langgar segala pantang larang diet masa raya :D

    ReplyDelete
  2. dapat gak turun.. akk ni selalu nak trun pastu kelaut ahahaaa

    ReplyDelete
  3. Berpuasa sebulan ni kira diet yang paling berkesan.

    ReplyDelete
  4. bestnya IQ join prgm macam ni. baru bersemangat kan..
    IQ pun da nampak slim melim dah..

    ReplyDelete
  5. memang iq nampak kurus dah..bagusla..

    ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata