Sunday, May 20, 2018

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing

May 20, 2018 6
Salam Ramadhan IQ ucapkan kepada semua umat Islam seluruh dunia. Tup tup dah masuk Ramadhan lagi kita kali ni. Alhamdulillah, berkesempatan lagi kita menikmati indahnya bulan penuh keberkatan ini

Hari ni pun dah masuk Ramadhan yang ke-4, so macam mana dengan perjalanan puasa korang? OK? Ke KO? Dengan cuaca yang menentu sekarang, puasa kali ni bagi IQ agak mencabar. Nak kena ada tenaga lebih sebab kadang-kadang panas sampai kering tekak, kadang hujan lebat petir sampai lencun.

Puasa kali ni IQ berkesempatan berpuasa bersama Lazz Susu Kambing. Seronok hati IQ bila dapat berpuasa dengan Lazz Susu Kambing untuk puasa kali ni. Kenapa yer? Meh IQ cerita perjalanan puasa IQ bersama Lazz Susu Kambing ni.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Susu Kambing ada 4 perisa semuanya: ASLI, KURMA, COKLAT DAN JUGA KOPI

TERLAMBAT NAK BANGUN SAHUR, TAK APA..LAZZ ADA!

Sahur pertama IQ yang lepas, IQ hampir terbabas tak sahur! Disebabkan keletihan hari sebelumnya, IQ hampir terlepas sahur pertama IQ. Lagi 10 minit nak azan tau! Senang cerita tepat2 orang dah Imsak, IQ baru bangun. Rasa macam arghh... Tapi terus IQ bancuh Lazz Susu Kambing Kurma. IQ ambik 3 scoop Lazz Kurma dan IQ bancuh dengan air suam. Terus IQ minum cepat-cepat. 

Surprisely, pertama kali IQ minum, langsung tak rasa macam susu kambing! Yelah, bila orang sebut susu kambing ni mesti terus assume bau hamis kambing tu ada sekali kan? Nope! Totally tak ada. Memang senang jer IQ nak minum Lazz Kurma ni. Tak der rasa nak termuntah ke apa. Lepas tu, minum air kosong sebab risau dehydrate plak nanti.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Sahur pertama IQ
Tipulah kalau minum susu jer boleh kenyang satu hari. Tak, tak kenyang. Tapi ianya berikan tenaga semulajadi pada IQ untuk bekerja sepanjang hari. Pagi memang perut terasa lapar. Almaklum la first day puasa, nak adapt daripada sarapan kepada tiada sarapan tu memang bagi kesan perut berbunyi di pagi hari tu memang biasa lah kan? hehe..

Tapi IQ langsung tak rasa letih sepanjang hari. Tak ada rasa mengantuk dan kekal bertenaga sampai la IQ berbuka puasa hari pertama yang lepas. Dari saat tu, IQ aim nak minum Lazz Kurma ni setiap kali IQ sahur. Memang menolong IQ kekal cergas sepanjang hari. Alhamdulillah.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Kurma

RESTORE TENAGA SEHARIAN DENGAN LAZZ CHOCO

Seperti mana yang IQ bagitahu di Instagram IQ, IQ aktif bersenam walaupun IQ berpuasa. Walaupun senaman tak berat sepertimana hari-hari biasa, namun sedikit sebanyak beri kesan letih pada badan yang kurang tenaga ni. Balik rumah dah lemau, nak panjat tangga pun tak larat. Dah nak masuk waktu berbuka, terus IQ capai Lazz Choco dan bancuh macam biasa.

Bila da masuk waktu berbuka, terus IQ minum Lazz Choco. Memang tak manis langsung walaupun ada coklat dan juga kurma dalam kandungan Lazz Choco ni. Coklat dalam Lazz Choco pun secara tak langsung memberikan tenaga selepas seharian berpuasa. Nak solat terawih selepas tu pun tak jadi masalah.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Choco dengan Kurma!
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Balik workout, terus minum Lazz Choco. Best!
IQ dah mula jatuh hati dengan Lazz Susu Kambing ni. Sebab apa? Sebab Lazz Susu Kambing ni tak ada bahan pengawet dan juga banyak memberi tenaga untuk IQ lakukan aktiviti IQ sepanjang hari di bulan puasa ni. 

Yang paling IQ suka adalah Lazz Cafe di mana IQ juga meminati rasa kopi susu yang Lazz Susu Kambing sediaka. Rasa kopi + susu + kurma menjadikan Lazz Cafe pilihan utama IQ. Sangat sedap dan tidak menyebabkan migrain. Penting tau sebab sesetengah orang kan tak boleh minum minuman berkaffein. Kan? Tapi Lazz Cafe ni memang dah buatkan IQ mula rasa nak minum kopi susu sepanjang masa. hihi.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
IQ dah jatuh cinta!
Harga bagi setiap produk Lazz Susu Kambing pula, korang boleh lihat gambar di bawah.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing


Jika korang berminat nak order Lazz Susu Kambing ni juga, korang boleh order online tau! Lazz Susu Kambing ada menyediakan perkhidmatan Lazz Delivery yang membolehkan korang dapat bekalan Lazz Susu Kambing korang directly daripada pembekal. Mudah kan? 


Untuk maklumat lanjut tentang khasiat Lazz Susu Kambing ni, korang boleh layari Media Sosial Lazz Susu Kambing di Facebook dan Instagram di bawah ok?

Instagram: LazzSusuKambingHQ

Katakan Dengan Indah...Yang Baik-baik Saja

May 20, 2018 4
Katakan Dengan Indah...Yang Baik-baik Saja
Dah lama betul tak menulis secara personal. Kadang rasa tak terluah dek kerana jaga hati orang sahaja. Nak meluah pun tengok orang, masa dan tempat. Susah betul kalau tiada berteman. Luahan cerita jemm balik kerja pun tak ada orang nak layan.

Nampak macam kuat tapi kadang mahu juga someone yang setia mendengar. Waktu-waktu macam ni la, duk rindu dekat Arwah...yang paling setia dengar IQ berceloteh. IQ berceloteh? IQ banyak mulut sebenarnya. Macam bertih jagung. Orang sekeliling hanya nampak IQ sebagai seorang yang pendiam dan garang. Hakikatnya tak pun.

Situasi emosi tak stabil ni normal la bagi perempuan. Kadang nampak dia ok, boleh survive. Tapi ada masanya dia perlukan rehat, perlukan perhatian. Bukannya sepanjang masa dia boleh tersenyum depan orang lain. Dia tetap perempuan, manusia bukan robot.

IQ tahu suatu ketika dulu pernah IQ khabarkan IQ dah tak mahu berpasangan. Namun, hari demi hari...IQ sedar. Memang hidup ni perlu berpasangan. Dengan keadaan IQ masih di awal permulaan hidup berkeluarga, IQ dah hilang kasih sayang dan perhatian daripada seorang suami. Bangun sendiri bersama seorang anak kecil, memang perlukan kekuatan yang luar biasa.

IQ tak mencari sesiapa tika ini. IQ sedar bukanlah mudah dengan status IQ sekarang mudah untuk cari pasangan hidup. Yang bujang tetap mencari bujang. Yang pernah berkahwin pun masih status fobia ingin meneruskan hidup berpasangan. Yer, bukan mudah.

IQ tak menolak kemungkinan yang IQ akan berkahwin lagi. Untuk masa depan IQ dan juga Qa'id Aqhar. Mengharapkan yang terbaik untuk si kecil. Dan diri IQ sendiri. Mungkin ada yang berkata, IQ cakap tak serupa bikin. Berdirilah atas kaki IQ. Rasai apa yang IQ rasa.

Bukan mudah IQ buat keputusan semua ni. Hampir 2 tahun Arwah pergi tinggalkan IQ. Kadang tengok gambar dan videonya pun cukup buat IQ meruntun rindu. Rindu nak bergurau dengan insan bernama suami. Yang sentiasa di sisi mengadap baik dan buruk diri ni.

I said my best word here. Because I am sad now. Crying. Best word comes when you are emotional right?

Thursday, May 3, 2018

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka Kembali Lagi!

May 03, 2018 3
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka.Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan. Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehingga RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?
 
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
Acara tarik tali untuk family day
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
Family Day KBBA9 juga diadakan di sini
Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.
 
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
Dalam kolam pun boleh adakan aktiviti
Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.
Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. 
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
Boleh memancing
Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing. Cuma perlu bawa joran sendiri. Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti.
MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!
Berkayak pun boleh
Harga yang di tawarkan. 

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.
Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:



Whatsapp / SMS / Call:
012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647

Office:
06 – 232 2761