Sunday, May 20, 2018

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing

Salam Ramadhan IQ ucapkan kepada semua umat Islam seluruh dunia. Tup tup dah masuk Ramadhan lagi kita kali ni. Alhamdulillah, berkesempatan lagi kita menikmati indahnya bulan penuh keberkatan ini

Hari ni pun dah masuk Ramadhan yang ke-4, so macam mana dengan perjalanan puasa korang? OK? Ke KO? Dengan cuaca yang menentu sekarang, puasa kali ni bagi IQ agak mencabar. Nak kena ada tenaga lebih sebab kadang-kadang panas sampai kering tekak, kadang hujan lebat petir sampai lencun.

Puasa kali ni IQ berkesempatan berpuasa bersama Lazz Susu Kambing. Seronok hati IQ bila dapat berpuasa dengan Lazz Susu Kambing untuk puasa kali ni. Kenapa yer? Meh IQ cerita perjalanan puasa IQ bersama Lazz Susu Kambing ni.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Susu Kambing ada 4 perisa semuanya: ASLI, KURMA, COKLAT DAN JUGA KOPI

TERLAMBAT NAK BANGUN SAHUR, TAK APA..LAZZ ADA!

Sahur pertama IQ yang lepas, IQ hampir terbabas tak sahur! Disebabkan keletihan hari sebelumnya, IQ hampir terlepas sahur pertama IQ. Lagi 10 minit nak azan tau! Senang cerita tepat2 orang dah Imsak, IQ baru bangun. Rasa macam arghh... Tapi terus IQ bancuh Lazz Susu Kambing Kurma. IQ ambik 3 scoop Lazz Kurma dan IQ bancuh dengan air suam. Terus IQ minum cepat-cepat. 

Surprisely, pertama kali IQ minum, langsung tak rasa macam susu kambing! Yelah, bila orang sebut susu kambing ni mesti terus assume bau hamis kambing tu ada sekali kan? Nope! Totally tak ada. Memang senang jer IQ nak minum Lazz Kurma ni. Tak der rasa nak termuntah ke apa. Lepas tu, minum air kosong sebab risau dehydrate plak nanti.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Sahur pertama IQ
Tipulah kalau minum susu jer boleh kenyang satu hari. Tak, tak kenyang. Tapi ianya berikan tenaga semulajadi pada IQ untuk bekerja sepanjang hari. Pagi memang perut terasa lapar. Almaklum la first day puasa, nak adapt daripada sarapan kepada tiada sarapan tu memang bagi kesan perut berbunyi di pagi hari tu memang biasa lah kan? hehe..

Tapi IQ langsung tak rasa letih sepanjang hari. Tak ada rasa mengantuk dan kekal bertenaga sampai la IQ berbuka puasa hari pertama yang lepas. Dari saat tu, IQ aim nak minum Lazz Kurma ni setiap kali IQ sahur. Memang menolong IQ kekal cergas sepanjang hari. Alhamdulillah.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Kurma

RESTORE TENAGA SEHARIAN DENGAN LAZZ CHOCO

Seperti mana yang IQ bagitahu di Instagram IQ, IQ aktif bersenam walaupun IQ berpuasa. Walaupun senaman tak berat sepertimana hari-hari biasa, namun sedikit sebanyak beri kesan letih pada badan yang kurang tenaga ni. Balik rumah dah lemau, nak panjat tangga pun tak larat. Dah nak masuk waktu berbuka, terus IQ capai Lazz Choco dan bancuh macam biasa.

Bila da masuk waktu berbuka, terus IQ minum Lazz Choco. Memang tak manis langsung walaupun ada coklat dan juga kurma dalam kandungan Lazz Choco ni. Coklat dalam Lazz Choco pun secara tak langsung memberikan tenaga selepas seharian berpuasa. Nak solat terawih selepas tu pun tak jadi masalah.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Lazz Choco dengan Kurma!
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
Balik workout, terus minum Lazz Choco. Best!
IQ dah mula jatuh hati dengan Lazz Susu Kambing ni. Sebab apa? Sebab Lazz Susu Kambing ni tak ada bahan pengawet dan juga banyak memberi tenaga untuk IQ lakukan aktiviti IQ sepanjang hari di bulan puasa ni. 

Yang paling IQ suka adalah Lazz Cafe di mana IQ juga meminati rasa kopi susu yang Lazz Susu Kambing sediaka. Rasa kopi + susu + kurma menjadikan Lazz Cafe pilihan utama IQ. Sangat sedap dan tidak menyebabkan migrain. Penting tau sebab sesetengah orang kan tak boleh minum minuman berkaffein. Kan? Tapi Lazz Cafe ni memang dah buatkan IQ mula rasa nak minum kopi susu sepanjang masa. hihi.
Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing
IQ dah jatuh cinta!
Harga bagi setiap produk Lazz Susu Kambing pula, korang boleh lihat gambar di bawah.

Kekalkan Tenaga Seharian Berpuasa Bersama LAZZ Susu Kambing


Jika korang berminat nak order Lazz Susu Kambing ni juga, korang boleh order online tau! Lazz Susu Kambing ada menyediakan perkhidmatan Lazz Delivery yang membolehkan korang dapat bekalan Lazz Susu Kambing korang directly daripada pembekal. Mudah kan? 


Untuk maklumat lanjut tentang khasiat Lazz Susu Kambing ni, korang boleh layari Media Sosial Lazz Susu Kambing di Facebook dan Instagram di bawah ok?

Instagram: LazzSusuKambingHQ

6 comments:

  1. Juju paling suka lazz cafe, kat rumah tu dh tinggal sikit dah kena beli ni

    ReplyDelete
  2. xle jadi nih. ramai betul order lazz..

    ReplyDelete
  3. Kak Ema suka lazz choco...sebab rasanya macam milo sikit.hheehehe

    ReplyDelete
  4. PErnah rasa air Lazz ni. memang sedapp

    ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata