Tuesday, April 24, 2012

Masalah Besar Bagi Perempuan

April 24, 2012 8

405798_317360728316696_148928538493250_941762_1623887960_n
sumber facebook

sooooooooooooooo truuueeeeeeeeeeeeeeeee~~

macam IQ

macam perempuan-perempuan yang lain

baju melambak-lambak dalam almari/loker

sampai tak muat nak letak

tapi

masih boleh cakap…

“tak ada baju nak pakai”

HAHA!

perempuan~

yes, saya perempuan…

k.bai

 

***lately entry semua pendek/kemetot…al-maklum laaa…ketandusan idea!

Saturday, April 21, 2012

Aku Itu Aku

April 21, 2012 7

IMG_4963

YES!

aku garang.aku pemarah

TAPI

hati aku lembut

macam tisu

dan aku senang untuk menangis

faham?

k.bai

 

***mood risau…tapi mood nak merajuk jugak…

Friday, April 20, 2012

Genap Setahun Kesayangan IQ

April 20, 2012 8

rayyan.comel
gambar terbaru Rayyan… noti sangat!

satu-satunya anak buah IQ…da genap setahun hari nih…April jugeekk~~

terasa rindu nak jumpa budak nakal nih…huh! comelnyer….terasa makin rindu~

HAPPY 1ST BIRTHDAY SAYANG

cik yan rindu rayyan sangat-sangat! sob3…

dan ini IQ buat untuk budak nakal nih…

*

*

*

*

*

DSC_0827 copy

adakah ini salah satu hadiah befday?

NTAH~

tak tau nak beli mende ape kat budak nih…

ada suggestion?

hehe~

k.bai

 

***masa sekarang cepat sangat berlaku, rasanya baru semalam sambut befday IQ…hak3…

Wednesday, April 18, 2012

Wordless Wednesday #15 Timeline??

April 18, 2012 6
fb
profile FB jadi timeline??
hari tu bersungguh tak nak guna timeline…kenapa tetiba jadi timeline??
Al-kisahnya FB sekarang macam siot sangat sebab tekan application sekarang pun boleh tukar jadi timeline, siot kan? mengamuk sakan semalam bila profile jadi seperti di atas, berkeras mahukan profile lama balik!!!
GRRrRRR~~
macam-macam cara guna…tak larat pak cik google nak layan…ahhh~ lantak la, asalkan tak mo guna timeline! meskipun timeline betul-betul publish pada 24 april, tapi tak kira!!! nak old profile balik jugak!
at last…
klik mende nih..
fb3
T-remove (remove timeline)
How To Remove Timeline
install extension
then, profile pun jadi la macam nih~~
fb1
tapi
ada keburukannya…
hakikatnya, FB masih dalam timeline, hanya kita yang view je nampak old profile, kawan-kawan lain tetap akan nampak profile kita tu timeline…siapa tak install mende alah kat atas tu, so…jadi la timeline….profile kawan-kawan yang suka pakai timeline pun jadi old profile jugak……
so…as conclusion, no solution for getting back your old FB profile…
thank you!
ARGHHHHHHHHHHHH!!!
HATE TIMELINE…
terlalu senang untuk diceroboh!
dan juga distalk!
*bajet orang nak stalk ko!*
lantak laa, memang da aku tak suka timeline!
jeemmmmM~~
bye!
*** memang mood jadi tak tenteram…kena belajar terima hakikat la macam ni…adoi laaa!!

Monday, April 16, 2012

Selamat Pagi Malaysia

April 16, 2012 5

IMAG0796 (2)
gambar lama.2011.

view airport Kuala Terengganu…

kuala terengganu >> kuantan >> karak???

ke karak la plak kiter yerp~

selamat pagi semua!

*tetiba*

 

*** hari ni kuliah kembali seperti biasa….pukul 9 yer, pukul 9~~~

Sunday, April 15, 2012

Sedapkan Hati?

April 15, 2012 5

salam semua

nak sedap sedap kan….yang tak sedap? nak buang?…tak boleh tak boleh…

ayat pemula ntah pape…ntah…ada terfikir tak? apa yang kita buat, bukan semua boleh terima…mungkin ada yang tak terima, ada yang menolak….ada terfikir tak?

in case sekarang bila orang nak mengutuk kita tiba-tiba, padahal kita tak buat apa-apa pun…orang yang selama ni elok jer dengan kita tapi tetiba nak bagi ayat power best punya! a.k.a mengutuk….derrr~~

ke memang ada yang mengumpat di belakang kita? menjual nama kita? berkata buruk mengenai kita pada orang lain menyebabkan orang lain pandang serong pada kita?…padahal orang lain tu tak berapa kenal pun kita ni macam mana…at last, redah jer mengutuk…tanpa usul periksa dulu…

kalau tak kenal orang tu macam mana, takat dengar dari mulut orang yang belum tentu boleh percaya, baik ignore jer…daripada cari dosa free…diri sendiri tanggung kat akhirat nanti….bengang dengan manusia yang suka jaja nama orang dan orang yang dengar cerita pun macam hareemm gak sebab terima bulat-bulat…kalau yang cerita tu kawan baik sendiri pun, periksa dulu la sahih ke tak….ni main redah je sokong~

macam diri tu da angel sangat boleh nak menjaja nama orang…..

IMG_5022

kalau IQ kena macam tu? orang tu memang kena aim ler, tapi IQ ni tak ada la kejam mana….dendam tu sekejap, lama-lama hilang macam tu jer…sebab IQ malas nak ambik pusing orang macam ni…dia buat kat IQ…dia terima sendiri kat akhirat nanti….warning ke nih? LEBIH KURANG LA KOT~ haha!

end of this topic! chiow~

bye!

*** sedapkan hati…buat baik jer, nanti dia akan malu sendiri~

Sunday, April 1, 2012

1 April… Bestday

April 01, 2012 6

bestday

1-12729888434yoU

hari ni hari tua saya…

thanks pada sesiapa yang ucap~

^__^

dan

nanti je la cerita….yerp!

tenkiu sume!

*** setakat ni da 123 orang wish kat fb~ kat twitter ta kira lagi~ * bajet ko retis sangat la? fine ~hak3!