Thursday, June 24, 2010

cOoL jUmPeR CoNtEsT

June 24, 2010 4
hehehe...ni kontest yang baru aku join...kontest di beri nama COOL JUMPER CONTEST..hehe..sje men'try' naseb...lagipn...aku mmg ske lompat..my classmate d utm cakap, lompat2 macam makhluk atas pokok tuh..ahh! lantak la kan...mane tau..tuah makhluk ni nak menang kan..nge~~

haaa..contest dianjurkan oleh nina aman...utk syarat penyertaan..klik di sini..
  • utk contest nih aku select 6 gambar lompat terbaik dalam koleksi aku..tertakluk pada penganjur utk memilih gambar yang mana satu..okay???hehehe...
ni pic aku...di survey camp 2010..
ni gambar dengan kengkawan...hepi!!!
ni msa g indonesia..dekat unversitas sumatera utara..
 tempat yang sama..masa yang sama..cuma camera len2..haha..

hooray jump!
maknenye lepas kitaorg tawan gunung sinabung d medan indonesia..yeehaaa!!!

haaa..ni mase mandi pantai...di survey camp jugak
tapi mase ni waktu rehat..relax tyme!!!

aku kena tag 4 orang...
so...aku nak tag...
  1. badrool
  2. helmi
  3. nabielala
  4. ney
gud luck kay! hehehe...
sekian, terima kasih!

**kalu xdpat nk klik pda link yang diberikn..sila klik gmbar contest d side bar..sekian ...
dun know y jadik camtuh..bagi petunjuk sket pada hamba yang masih baru..huhu

Wednesday, June 23, 2010

sEnGaL!

June 23, 2010 0
huhuhu..know what?? 
aku terasa macam jakun tahap gaban!!!!
jejalan blog kengkawan..
terbaca post pada satu blog nih...
nyway...
sekarang baru aku tau, aku gune old editor!! 
cesss..
aku tertipoo..
padahal akuyang tak reti! kakaka....
hentah pape aku nih...
mane la aku nak tau kn...
tak pernah nak selongkar setting..
kuikuikui..adess~~~
kontai kantoi!!! 
huhuhu..entri pendek..
nak show kebodohan ketidakprihatinan aku..ngeee~~~

okai...tata!



kebodohan aku sendiri..
huhuhu..

nOk RoYaK sKeT

June 23, 2010 2
ape peliknye tajuk aku ari ni kan?? haaa...itu la bahasa ibunda yg terchenta negeriku..ngeh3...bahasa terengganu...eceli, aku tak biasa gune perkatan 'royak ' tuh..royak tuh macam orang pure terengganu..haha..aku?? aku terengganu + pahang...lain sket bahasanye...tempat lahirnye xkisah...yang penting cara pembesaran tuh..kan3??

aku bergaul dengan macam2 orang yang bermacam2 bahasa...bila aku balik kampung di dungun, bahasanye lain..balik ke kuantan pahang plak lain bahasanye...pak sedara aku di kuantan pun suruh aku mengulang-ulang bahasa terengganu aku tuh...pelik gak..kenapa nak suruh ulang..katanya klakar..tak puas gaks hati ni...akhirnya aku ambik keputusan utk berbahasa kebangsaan..macam pelik je orang terengganu cakap orang kolumpur...hahaha...byk kena perli..xkira d skulah ato di mana2..naseb2..

ni sedikit perkataan negeri terengganu..
dulu aku banyak gunekan perkataan2 nih
sekarang da kurang..
ngee~~~
bukan demand..peredaran masa..
hehhehee~~



bila aku merantau, aku banyak belajar bahasa negeri...contohnye..masa aku di matrix dulu, aku belajar bahasa kedah..loghat kedah lekat di bibir aku...dua tahun duk sana, da macam orang kedah rasanye...sampai kalu ada yang bertanya asalnya aku, mesti dorang tak percaya aku ni orang terengganu...sebab loghat kedah aku terlampau pekat...
biaq pi la apa orang nak kata...aku tetap aku..kakaka....tapi best pa cakpa bahasa kedah..ada style! ngeh3..

apabila aku masuk negeri selatan nih pule, lain plak cara pertuturannye...negeri johor ni tak jauh sangat bezanya dengan kolumpur..cuma pada sape yang berketurunan jawa, mesti ada loghat jawanye...betul x?? tapi tak ramai jugak muda mudi sekarang yang fasih bercakap loghat jawa..buktinya my dear sayang...keturunan jawa..tapi tak reti cakap jawa pown...mak my syg aku pandai cakap jawa...ngee~~ lepas ni nak belajar cakap bahasa jawa la plak [gatai merela(loghat kedah)] hahaha....

sekian, terima kaseh




tImE tO TaG..

June 23, 2010 0
sorry sesgt pada badrool coz lambat amik tag nih dari dia..ngee~~ semalam kehilangan mood utk buat ape2..nak BW pn tak ada mood...nak buat entri baru pown tak ada mood...ada masalah jiwa sket..sekarang da beransur pulih..ngee~~~

nyway..hari ni..
saat ini...
aku nak ucapkan bebanyak2 terima kaseh
kepada
mr badrool
sebab sudi tag diri ini..
ngeh3..
jangan lupe singgah blog dier tau!


ape tag nye??
jom layan..


ni tag yang aku dapat!!
mr.happy!!

tak pernah dapat tag nih..
thanks badrool!
walopun mood aku baru beransur pulih..
namun tag nih mungkin mampu buat aku happy..
sepertinya..
thanks alot!.
.
1. Adakah anda rasa happy sekarang?
i'm hepi!
2. Kenapa anda rasa happy?
sebab ada orang buat aku hepi
3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy?
seperti kata badrool, aku pown same sepertinye..
aku hepi ble orang d sekeliling aku hepi!
4. Nyatakan warna yang anda suka?
Oren, putih dan biru!
5. Beritahu 9 orang yg anda mahu Tag:
sape yang sedang happy..
sila ambik tag ini..
anda patot dapat tag ni..
kerana anda sedang happy!
hargai la waktu ke'happy'an anda

[pe yang aku ngarut nih]


** aku nak tulis memacam..tggu entri akan datang kay!

Tuesday, June 22, 2010

AwArD tO mE..AwArD tO yOu..

June 22, 2010 5
hangen aku pagi nih kurang besh sket..disbbkn aku terbaca komen pada salah satu status salah seorang friends aku yang dikomen oleh dua makhluk yang amat tak disenangi oleh kami sekeluarga...aku bukan nak benci orang sangat..tapi dua makhluk tu selalu cari pasal dengan kitaorang..tak per...seperti yang aku katakan...masanya bakal tiba..siap la dua makhluk tuh...kebenaran akan terbongkar jua..mulut korang memang berbisa..tapi kebenaran akan terserlah jua nanti..ingat tuh!!

_______________________________________________________

well..semalam aku da nak post entri pasal nih..tapi disebabkan letih sangat tanpa sebarang sebab, aku tangguhkan dulu..ngeee~~nyway..aku dapat award lagih!!! ngeh3..thanks to syaza

ni la syaza...
hehe...~~
thanks alot..klu ada award, kasi lagik kay!
ngeh3..

ni award yang dianugerahkan pada aku...
tadaaaa!!!

the BESTest blog??
malu2...

1. Anda mesti beri pujian padaa pemberi award ni
Thanks pada syaza sebab memberi award ini pada aku...
blog kamoo simple tapi cantek!!
siyes...!! ikhlas nih!

2. Sila beri award kpd 10 blogger yg laen..
nabielala
mijie
ejum
mar
badrool
burp
wawa
wan hazel
inumatin
ney


3. Anda mesti memberitahu kpd 10 blogger ni
opkos maa!!

4. Bagaimana anda boleh digelar blog yg best n great
hentah laa...ape yang ada pada blog nh pun aku xthu.....
nyway..thanks alot!

___________________________________________________________

award utk aku da diterima dan aku pn da bagi award tu kt yang len..kt sni aku buat award aku sendiri pada follower aku yang ke-100!!

this award is belonging toooo
Mr Badrool!!!
ni award utk kamoo..
terimalah,,


aku berbesar hati..sebesar mane pown xtau la..hehe
kerana sudi follow blog xseberape nih...
hehe..maceh..


sekian, terima kaseh

Sunday, June 20, 2010

aWaRd dArI Aj!!

June 20, 2010 1
huhuhu..terharunye..dapat award!!!.. blogger-emoticon.blogspot.comda lame giler xmerasa dapat award nih..huhu..thanks to Aj !! suke sangat2...len kali bagi lgi k....blogger-emoticon.blogspot.comngeh2 [demand la plak..puk kang!!]

i got this from Aj..weeee~~ thanks alot!
my blog is kawaiii!! huhuhu..
[pasan!]

ceritakan bagaimana usaha korang untuk mencomelkan blog korang.
-ngeee~~~ letak benda2 comel..dan jugak berkaler2...huhu

website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog.
http://widgetindex.blogspot.com/
http://www.glitter-graphics.com
http://www.iconj.com

tuliskan lima perkataan yang menggambarkan diri korang.
Simple
easygoing
nakal!
lawyerburuk
gila

tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini
nabielala
yan
farah nabila
miemoozie
ejum
amOHam
mashimaroo
cg aqib
Helmi

selesai suda...heee....thanks..welkam..weee~~~blogger-emoticon.blogspot.com


MaRi KitA KaWaN-kAwAn!

June 20, 2010 2
blogger-emoticon.blogspot.comlalalalala~~ hamboi..nampak senang ati je kan...padahal, semalam mimpi giler seram..bangun pagi je termengah-mengah..macam baru lepas joging suploh round..blogger-emoticon.blogspot.com
iyahhh3! tapi betol...nak tau mimpi ape?? mimpi dunia dan nak kiamat..dan jugak..aku sendiri da arwah...blogger-emoticon.blogspot.com...ngeri...tapi mimpi2 itu mengingatkan aku sendiri untuk lebih mengingati-Nya..kadang2 kita sendiri alpa..betul x??blogger-emoticon.blogspot.com [aku da mule terikut2 nabielala gune emoticon utk posting!]

nyway..tu bukan agenda utama entri aku kali ni...aku nak criter pasal kawan2 aku di facebook...
tengok nih!aku tertarik giler ngan nombor di ats...1234..cantek kan...well..tu bilangan kawan2 aku di facebook..bukan nak riak ato makne seangkatan dengannye..aku hanye berkenan pada nombornye aje..plik tol aku nih..suke pada nombor..blogger-emoticon.blogspot.com

buat pengetahuan pembaca2 sekalian, 1234 itu bukannye sume kawan2 yang aku betol2 kenal pn..kadang2 terapprove sendiri...[eh....iye ke??blogger-emoticon.blogspot.com] pape jela...tadi je aku buat list baru utk kwn2 aku nih...list baru ialah family, kenalan jauh, kenal ke?? dan jugak media/artis...sebelom ni aku da pisahkan kawan2 dalam golongan skulah rendah, skulah menengah, skulah teknik, matrik dan jugak group utm/kolej/srcutm...korang plak cmne??huhuhu..

utk blog terchenta pula setakat aku hapdate nih ad 82 orang followers...tadaaaa!!!

blogger-emoticon.blogspot.com aku berhasrat nak buat award laa...heee...award utk sesiapa yang jadi followers aku yang ke-100..amacam?? macam besh x?? haha...awardnye nanti aku hapdate...aku terpakse stop kt sni dulu..coz...my umi nak pergi mengurut kakinye...yeahh..kena pergi urut...bagi kuat kaki nye...okai! see ya!blogger-emoticon.blogspot.com