Wednesday, March 31, 2010

UlAnGtAhUn Ke-25!!!!

March 31, 2010 0
aku cume nak ucapkan..
buat umi dan abah terchenta..
SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN
YANG KE-25!!
my best number laa..sronok!

sayang umi dan abah sangat2!!



Thursday, March 25, 2010

kErJa = PeNaT

March 25, 2010 0
kErJa = PeNaT
penat..penat..penat..penat..penat..
yang tu je aku ley cakap sekarang..
kalu bley aku nak siapkan sume kerja aku nih sbelum aku balik umah nti..
xnak ada yang tertinggal..
tapi akan ada masalah kalu aku balik nanti..
nakk wat camne nih..
dari tadi aku fikirkannya..
xnak susahkan sesape..
camne??
arghhh..
MENTAL DOWN!!!
tu ayat wanie, farah dan aku wat mase sekarang..
ngeeh3..
hope dapat selesaikan sume dengan cepat dan tepat!
HOPEFULLY..
amiin..

Friday, March 19, 2010

gEtTiNg BuSy n BuSy n BuSy...

March 19, 2010 0
exam da nak dekat...
study pown xde la sgt..
4subjek pown mcam 40 subjek..
pe la nak jadi ngan aku nih...
haishhh..masalah la aku nih...
hurmm..tapi aku harap aku ley handle sume ni ngan stabil...
tu je yg aku harapkan wat masa nih...tu je!!
sibuk..sibuk..sibuk n sibuk....arghhh..huhuhu..
nak lepaskan bahang sibuk aku ngan menjerit!!..
huahuahua..
biar lepas sumenye..
xde la sesak kepala aku nih....
huhuhu...lalalalaala~~~
aku nak jadi seorang yg girang, gembira....
xnak pening2 kepala da..

I LOVE MYSELF!!!!



Monday, March 15, 2010

bEkOk.SeLaI.TaMaN nEgArA eNdAu RoMpIn

March 15, 2010 0
dua hari off ber'blog'..mmg terasa sgt kelainannye...siyes!! aku rindu nk bke blog kesayangan aku nih..wlopn xcntik..xsemeriah bloq2 len..tpi aku ttap sayang blog aku..sayang kamoo!!!!

dua hari yg lalu..aku bersama dua 'kakak'ku pergi ke Taman Negara Endau Rompin di Selai..perghh..nk thu jadi ape?? jadi tukang masak utk budak2 beskal program tuh...3org chef diimport dri uTM..hakhak....program ni program berbeskal..so...xde daks prmpuan nk join berbeskal...tpi kitaorg ikot pown skdar penyeri program..hakhak..pasan2...

beshhh woo kt sne..tpi kwasan kecik..pengunjung plak ramai..tambah2 plak cuti skolah bru je bermula..huhuhu...gilak laaa...penoh camp site tuh..nseb bek park kt tmpat yg jauh dri org..tpi at last dikelilingi ugak...program di sne termasuk la nite walk sejam dan jungle tracking ke taka tinggi..yg tu pling penat..4jam...tpi akhirnye besh!

part aku pling ske..hurmm...time BBq..perghhh..makanan terlebey suda..macam2 dihidangkn oley penaja..(that's us)...weee~~~....nyway..really enjoy da program wlopn kami xnaik beskal..better kot..hakhak..tpi besh tu besh jugak....ad gak brite kurg besh di ujung program..our pengerusi kelab terbang bak superman apabila menuruni jalan yg berpasir halus dn menyebabkn lututnye terkoyak...melecet sana sini tpi mjur mke ensemnye xterjejas..hakhak..tkot aku ble tgk keadaan dier stelah dibawa mauk 4wheel bersme kitaorg....seb bek jugak ley gelak2 lagi sbb kitaorg wat lawak yg agak menjadi..bukan ape..nk bgi dier lpe yg dier ngah tahan sakit..kang layan emo nangis sengsorang kn..hakhak...

pape pown..congrats kt capt coz dpat jalankn program berbeskal tuh..it's really tough wlopn kitaorg xmerasanye...huhuhu....thanks jugak kt peserta yg ntah pape..haha...korg mmg sempoi..sempoi la sgt..kang kembang idong xkecut2..hahaha...and opkos..congrats to us coz dpt menyelesaikn misi kitaorg masak utk peserta program berbasikal di bekok-selai nih...CONGRATS TO ALL!!!!

aku ske sgt dpt join program nih...xtaw npe..nyway..aku da dapat release tensen aku yg lepas... Alhamdulillah....syukur sgt...dn dpt sijil dri taman negara!!! wlopn tarikh lahirnye salah..tpi xmengape laaa..nk wat cmne da kn...huuuu...






Thursday, March 11, 2010

aKu DaN sEpAtUkU

March 11, 2010 0
ape pnye tajok la aku letak kali nih...hurmm?? ape maksud yg sebenar2 nye...eceli aku malas sgt da luahkn pasaan aku kt sni..most of my post sume berkaitan ngan hati aku yg ntah pape nih...

nyway, kli ni ak
u nak bg kelainan sket....aku nk citer sal kasut... dalam idop aku..dari kecik smpai besor...aku suke ngan kasut, selipar, sandal or seangkatan dengannya yg berada di bwah kaki aku yg comel ni..(comel ke?? see da leg ar..haha)

ak
u suka kasut atau selipar yg ley bagi aku keyakinan utk berjalan... first impression bgi aku..aku ske tgk ksut org....xtgk mke ke...bdan ke..aku xkn pndang..aku ske tgk kasut dorang..hakhak..mesti lepas ni ad yg cover2 ble aku tgk dorg..haha

bab kasut memang aku memilih sgt2...xpenah bubah prngai aku dri aku ley bercakap dlu2...kalu mase aku baby agaknye ley geleng2kn kple dan cabut sndri kasut yg aku xberkenan..haha..

n then, kasut
bagi aku keyakinan yg sepenuhnya utk berjalan, bercakap, berinteraksi dgn org ramai or whatever la...tanpa kasut yg seswai..mle la gelisah macam pe ntah...ayam berak kapor?? ley la kot nk kta aku camtu...weee~~~

teringa
t waktu masih kanak2....susah nak dapat kasut sepasang..selipar sepasang yg aku ske..sbbnye...aku anak tengah...ape yg aku nak, sllunye xdiberi perhatian sgt...kalu kasut skolah or selipar da tercabut sana sini baru la umi ato abah belikan yg baru...bukan macam sekarang...ad je yg elok pown...nk beli len gak...time is change...dan aku bukan lagi anak kecil..cewahhhh!!!

aku jarang nak beli kasut po
wn sebenarnye..nk kta addict sgt tu x laa...xkn la klu stiap kli nk kuar ber'window2 shopping' trus beli kasut sepasang ke...ingt aku anak menteri ke nk mewah2 camtu...juz 4 sumtime klu terjumpe la kasut yg berkenan di hati..sanggop je beli smpai pnjam wit kwn..(ad ke ptot!)...well..sblom tu aku pikir gak la aku ni mampu byr blik or...aku da ada ke kasut camtu sebelom ni...klu xde, aku rembat je...hakhak..that's me...

k
oleksi peribadi?? xde la sgt..byk yg da lme tpi msih elok tuk dipakai...nk tggu mewah sket, raya...time tu syok la nk shopping sbb wit banje utk bli kelengkpan rya ad kn..weee~~.. selagi aku xkrje..abah ttap akn bgi..klu cmni..xmo krje laa..haha..

ka
sut sukan, kasut jejalan, wedges, sandal, selipar jejln, selipar tandas??

itu cerita aku dan sepatuku

i love my shoes....



Tuesday, March 9, 2010

rInDu SaNgAt PaDa KaLiaN!!!

March 09, 2010 0
rInDu SaNgAt PaDa KaLiaN!!!
sejak aku bersendirian..
mimpi selalu menemani aku..
dan kalian la penyeri mimpi itu..
aku rindu..
rindu mau pulang..
ke kampung halaman..
bertemu kalian..
aku rindu!!!
SUMPAH!
aku rindu sangat...
berhajat mau pulang sebelum final tiba..
minta restu umi dan abah..
agar cemerlang dalam final nanti...
AMIN...

aku mahu pulang..