Sunday, January 31, 2010

sUmBoDy SaId Me.....

January 31, 2010 0
mood>> kepenatan tpi ok je..
music>> penantian yang tertunda - kangen band

last survey day...my classmate said...
"hye mata cantik!"
mata cantik?? apekah maksudnya??
huhuhu..bukan nak bangga diri..tapi tu dikatakan oleh classmate aku dan my classmate is a gurl!!!..
betul kata orang yang selalu bagi semangat kat ak
u..
sume manusia ada kelebihan masing2..
aku mengakuinya..

mata aku ley la nk dikatakn ada daya tarikan..perghhh..
naik saham ke??
nope!!!
bila kita tahu kita ada kelebihan itu..kita akan ada lebih keyakinan diri..
bukan untuk membanggakan diri.....
sapa yang berada dekat dengan aku..ley la nak pasan mata aku warna coklat yang agak2 cerah ..
bentuknye pn cantik....hahaha..

ape yang aku cakap nih..
cam pe ntah...nyway..
aku bersyukur sangat dengan kurniaan-Nya
aku xlah seburuk yang aku sangkakan selama ni..
Alhamdulillah...aku sedar hakikat itu...

Ya Allah...terima kasih atas kejadian yang sempurna pada diriku ini..
masih cukup sifatnya..tiada cacat celanya..
aku bersyukur Ya Allah..
Amin..Yarobbalalamin...

bukan nk tnjuk mta aku..sje tnjuk mke aku ngah pasan ambik gmbr sorg2..pasan comel..huahuahua..







Saturday, January 30, 2010

eGoKaH aKu - WaLi BaNd

January 30, 2010 0
Ku… tak pernah merasa
Gundah di hatiku, Ketika denganmu
Saat kau, Kau belai rambutku
Kau temani aku, Kau basuh lukaku

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Sadarkah kini ku tak rela
Iman ku telah sirna
Mimpiku tak nyata

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu



Thursday, January 28, 2010

KaYuHaN kAyAk Di UjUnG mInGgU..

January 28, 2010 0
mood>>ngantuk..(ingatkn klas ade,upenye xde..huhu)
music>>cuma kamu - kangen band

Salam..huhuhu..aku ngantuk agi nih..tdo lwat smlm..huhuhu...ingtkn klas ad pgi nih..upenye xde...adehhh~~~..alkisahnye skrg nk citer ape yg berlaku ujung mggu lpas..nk je aku tulis awl2 tpi xde gambar utk dilampirkn..so..bru dpt sume smlm..dn skrg..aku mule mengarang tentangnya..bermule la sebuah kisah utk catatan hidup aku dn kengkawan...

pagi ahad (24 Januari 2010)...sume da pakat bangun awal..(wlopun sebenarnye bgthu mse yg awl dri septotnye...sori2)..ad aktiviti yg perlu dilaksanakan pada pagi tersebut..sume da mandi..tibe la mse utk bertolak ke tempat yg dijnjikn..sggah di meranti beli sarapan....lepak depan PK tunggu leader bagi arahan...
sume da berkumpul..senaman warm-up dilakukn dn introduction ttg asas kayak diberikan...xsabar nk msuk air..huhuhu...then,ambik padle n BA (buoyancy aid)..then..msuk air!!..aku naik kayak bersama anuar pada awalnye tpi dipisahkn atas sebab dua2 lom mahir lagi..starting kayuh pun ntah ke mne kayak kitaorg pergi..adehh~~..sedey jgak sbb aku dipisahkn..rse nk nangis je waktu tu...sob2.. T_T tpi xpe la..utk kepentingan bersama..then, lumba kayak..aku dn bibi(pasangan baru aku) bley diktakn laju jugak la sbb da ad keserasian kt stu..hahaha..da pndai da kwal kayak..well..starting main mmg la xmahir..lme2 ok pe..aku pn da pernah berakit..cume lupe arah ke kiri ato ke kanan yg mne stu...hahaha..xlepas lesen kayak..hahaha...besh2...aku sronok sgt dpt main kayak pda hri tersebut..abg keyo dgn shakira..paih ngan farah..wanie ngan muiz pda awlnye..tpi main tukar2 pasangan lak..ishh3...haha..then beralih tasik ke tasik..layan je..ade jugak sesi simbah menyimbah air tasik..asal ad kayak yg dekat pn aku xcaye da..takot kne simbah..org yg pertama simbah aku si anuar tu laa...xpuas ati dorhh..KEJAR NUAR!!!...dekat je ngan kayak dier..truk la dier kne..hahaha...puas2..sronok tgk dier mandi air tasik..tu laaa...knekn aku ag..yg lain pn kne gak..sume da mule basah...lpas ni mandi trus la lam tasik ni...sesi bergambar apebile alai ngan nadia sampai...sume pakat pergi ke tebing tasik..nk bergambar la katakn..huhuhu...then,pusing tasik lagi..part yg last skli aku pling aku xsuke..part sume kayak diterbalikkn..adooyai~~~ dimlekn org yg terbalikkn kayak --> capt tumbangkn kayak dier..nseb pasangan dier la tenggelam lam air dulu..elok je lps tu..kayak aku lak kne..adehh~~ mmg xadil..terlalu awl utk aku jatuh ke dalam air...siot2...da la BA aku xpasang leklok mse tu..adeh~~ mse jatuh tu aku hampir2 je nk lemas..sbb BA aku longgar..ssh nk seimbangkn badan lpas jatuh..apatah lagi aku ni xreti berenang..huhuhu..nti lemas..sape nk selamatkn?? sapekah?? hahaha...then...sume da ditenggelamkn..mase utk naik..penat2..hee..sesi berkenalan n post mortem...huhuhu..yg last skali..jom bergambar!!! posing sakan...pape hal pn..aku bahagia sgt hari tersebut..ntah kenapa...pephm je la..hahaha..ok..orait...kt bwah ad gmbr2 terplih utk tatapan blog terchenta....

sume berkumpul kt tebing..posing!!!
ambik...nk sgt..hahaha..simbah kt org ag...dush3!!huhuhu..*wit bibi..tenggelam..tenggelam!!!!sesi perkenalan..kne knal lagi ke??it's all about us..kayak day..salute!!!!wit anuar...sori..xambik permission ltak gmbr nih..u r my half partner for that day..it's the most memorable moment for me..thanks..my beloved friends ever..it's all about us too..love u..gambar poyos dri dorang..aku xtermasuk..hahaha..

Tuesday, January 26, 2010

tAk KuDuGa - MiShA oMar & SaIfUl

January 26, 2010 0
Tak pernah ku duga satu saat jatuh cinta
Pada saat suramku menyapa di hatiku
Mungkinkah masih ada, oh cinta indah buatku
Sedangkan sepi menemaniku

Buanglah sepimu menjadi sekuntum rindu
Aku akan mengisi ruang hatimu kasih
Cinta ini buatmu
Hati ini buatmu
Di sini ada cinta
buatmu

Ku cinta kamu, ku sayang kamu
Untuk selama-lamanya di hatiku

Menyayangimu...mencintaimu

Benarkah ini kasih
Kebahagiaan kita miliki
Oh....oh...

Pintaku padamu jujurlah oh ke akhirnya
Agar asmara kekal abadi dalam hati

Kekasih ku berjanji
Menemanimu nanti
Demi cinta indah ini kas
ih

Aku hanya mampu berdoa
Takdir ini buat kita

Menuju bahagia
Kita miliki cinta...

Kekasih ku berjanji

Menemanimu nanti

Demi cinta indah ini kasih...

p/s: lagu ni ditujukan khas untuk kamoo....


Thursday, January 21, 2010

SeLaMaT UlAnGtAhUn KeLaHiRaN Yg Ke- 24 bUaT AlOnG!!!

January 21, 2010 0
mood>> epi je..ek??
music>> orang bilang - wali band

ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN ZATIL AQMAR
ALLAH SELAMATKAN KAMU....


HEPI BESDAY ALONG!!!!
MOGE TRUS DIPNJGKN UMO DAN DIMURAHKAN REZEKI..MOGE DGN MENINGKATNYE UMO ALONG NI DAPAT LA ALONG KAWEN....HAHHAHAHA..





Friday, January 15, 2010

ePi BiRtHdAy My BeLoVeD fReNz..FaRaH zUlAiKhA...

January 15, 2010 0
mood>> fine..
music>>
i- cinta ini - siti nurhaliza

ii- kekasih halal - wali band
iii- tak ku duga - saiful feat misha omar

tanggal 14 janua
ri 2010 jam 12.00++ tghmlm..ktaorg wat surprise yg xmenjadi utk sahabat tercinta..farah zulaikha binti kamarozzaman...genap sudah umur dier 21 tahun..hahaha...kitaorg yg terdiri dri watak utama : bro keyo, shakira, wanie, aku, paih, anuar, zizi, amar, abg zizul, dan seorg shbt kyo or nuar ( xdpt den nk knalpasti, maleh den nk ambik thu ). paih ambik peranan utk alihkn perhatian farah dengan membawa farah ke mana2 utk persiapan kitaorg..then, smpai aje pengantin..ehh?? silap...hahha...xde ar...farah sampai pn jdi xsurprise sbb xttup mta dier dlu sblum tuh...adoooyaiii...hahaha...sessi memotong kek dimulakan...sebelum tuu..''Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Farah Zulaikha, Allah selamatkan kamu"...versi lain lak..."epi besday to you, epi besday to you, epi besday to farah zulaikha, epi besday to youuuuu!!"..hahaha...then, kek pn da kne potong..makan2..jemput makan...jgn segan2..termasuk zizi..jgn segan ek.....selesai makan...nk balik?? blom lagi maaa....wahh..pndai paih mulekn sessi seterusnya....pggil farah ke port yg seswai utk aktiviti seterusnya....ape lagi...pecahkn telur tuuuu!!! hahhaha..tepung2!! cepat2!!! ambik ko!! hbes satu badan farah bermandikan telur dan tepung...sronok tgk dier camtu..hahaha..alamak!!!! ultraman mengganas kembali...lari!!!! hahaha...penyerang berani mati lari lintang pukang setelah diserang kembali oleh ultraman yg mle mgganas...lari punyer la lari..oppss!! adehhh!! sape la baling telur kt aku nih?? siot amar...dier upenye...siap ko...kejar balik...alang2 da kne kn...mndi trus la aku jugak dgn tepung dgn telur...mjur telur xbyk kne..hahaha..kami bertiga sahabat sejati...tiga2 teruk diserang...ini tidak adil...apekahhh??? hahhaha..aku kejar ko...ko kejar aku..itu la yg berlaku selama sejam..perghhhh..nk kol satu pagi daa...then, sesi ambik gambar dgn muke yg comel masing2..bro keyo mle2 xkne, tpi akhirnye mcm zorro da aku tgk..hahaha..zorro topeng warna hitam tpi bro keyo topeng warne putih..hahaha..sronok..tpi ad 3 org xkne...amar, abg zizul ngan anuar..tpi Alhamdulillah..akhirnye anuar pn telah menyerahkn dri jua..hahaha..sronok aku kerjakn dier jgak...tepung yg aku genggam mmg utk dibalingkn kpda dia..hahaha...sesi bergambar lagi...then..hbes suda...beredar dri tempat kejadian dlm area hmpir kol2 pagi..btol ke?? mgkin kot...hehehe...orait..di bawah adalah kenangan kami bersama..hahaha..aku syg kamu semua...syg sgt...especially bro keyo, wanie n bufday gurl...farah..heee..orait...tata...
Sekian...

huaaaa!!! kene!!! bestnyee!! hahaha..

dri kiri>> aku, wanie, farah, shakira, bro keyo, anuar, n paih!!!




Wednesday, January 13, 2010

cInTa iNi - SiTi NuRhAlIzA

January 13, 2010 0
Betapa Engkau Menyintai Agungkan
Aku Bagai Seorang Puteri

Selalu Kau Puja Diriku Ini
Melayang Aku Tak Memijak Bumi

Namun Terkadang K
u Rasakan
Apakah Sikapmu Tak Berlebihan

Aku Wanita Tak Sempurna
Bukan Sekilau
nya Batu Permata

Marilah Bersama Jalani Cinta Kita Apa Adanya
Saling Mengerti Dan Sudi Menerima

Kita Manusia Biasa

Marilah Menjaga Kesucian Cinta Rahmat Yang Kuasa
Saling Berpadu Hati Untuk Berdua
Dalam Dakapan Mesra


Nikmati Suka Berbagi Duka
Seiring Denganmu Aku Bahagia

Genggam Jemari Dan Berjanji

Setia Selamanya Sampai Akhir Nanti

Tuesday, January 12, 2010

PeNdEtA - nAiZlE

January 12, 2010 0
Sepanjang hidupku telah dihabiskan
segala masa dan usaha
kerana kamu

Sepanjang jalanan ku telah lua
hkan
segala kata dan kenangan
bersama kamu

Engkau siapa?
dipentas samaran sang Pendeta
asyik berpura

Kau sebenarnya

sekuntum debunga Wisteria
indah nan jelita
namun racun yang berbisa

Chorus:
Aku keliru sejuta lagu
kerna kekasihku
Ia bukanlah namamu


Aku mengaku belakangi mu
dialah jiwaku
disinggahsana Pendeta itu

Setinggi anganku dia diciptakan
sayang fikirlah oh apakah

pengertianku

Setinggi rinduku dibawa bayangan
sayang kemana fenomena
ketulusanmu

Saturday, January 2, 2010

sElAmAt TaHuN bArU 2o1o..aZaM bArU??

January 02, 2010 0
mood>>bangun tido..
music>>orang bilang-wali band..

salam...SELAMAT TAHUN BARU 2010...azam aku di tahun baru ni banyak..xterkire da..jadi camne??? xpe..meh aku xplain satu2..
  1. tahun ni mungkin jadi tahun sakit aku,memandangkan aku akan sakit selang satu tahun..tahun 2009 xsakit..jadi tahun ni,siap la ko izyan balqis..
  2. sem satu dalam perjalanan, target sem ni lagi tinggi dari sem lepas (sebab sem lepas xpandai nak target pointer,subjek pn sosah)
  3. aku nak ubah satu sikap aku yang ntah pape ni : kadang2 aku ley ckap besar dengan kwn2 aku,aku xmo jdi cmtu..xbek..perkara yg berlaku adlah tidak disengajakn namun masih dalam proses utk LUPUSKANNYA.
  4. jadual belajar aku sekarang xkonsisten..kadang2 sampai xstudy lgsung lam satu ari tu..xmo lagi cmtu..msti ad gak time blaja lam tmpoh satu2 hari tu..I REALLY WANNA CHANGE THAT HABIT!!!!
  5. aku mahu terus sayang keluarga aku dan jua kawan2 aku..aku takut untuk lukakn ati dorang lagi...kalu muke dorang bertukar bila aku tersalah cakap,mmg aku gelabah..i'm SORRY for that....i promise, no more hurt in your heart..
  6. last but not least, pape yang aku tulis ni, aku mahu lakukannye..klo tulis tapi xbuat, buat ape...penat je tulis kan3..IZYAN!! U CAN DO IT!! CHAYOKK2!!!!
itu adalah target dan azam aku pada tahun 2010 ni..aku harap aku dapat menggapainya.. INSYA-ALLAH...



TEMAN
BIMBINGLAH AKU
KE JALAN YANG CERAH LAGI BENAR
AKU TIDAK MAHU SENDIRI
SENDIRI TANPAMU

KERANA TEMAN
ADALAH SEGA
LA-GALANYA
BUAT AKU


AKU SAYANG UMI, ABAH, ALONG, ANGAH,ATEH, ADIK, WANIE, FARAH, BRO KEYO, MAK CIK BUNGA,IQA, PAK CIK AZMI, ADIK AJAM, ABG AMIN DAN SUME YANG TERLIBAT..AKU SAYANG KALIAN..
TIDAK KETINGGALAN DIA..AKU SAYANG DIA TAPI AKU TAK BERPELUANG UTK TERUS MENYAY
ANGINYA..UTK ITU..AKU REDHA DENGAN PILIHAN HATINYA DAN MOGA TERUS BAHAGIA DGN PLIHANNYA..AMIN..

sekian...