Friday, September 11, 2020

Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO

Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO

Sebut tentang minyak kelapa, mesti terbayangkan minyak rambut yang atok nenek kita pakaikan dekat rambut kita masa kecik-kecik dulu kan? Bau dia usah cakaplah, melekat berhari-hari walaupun dah basuh. Tapi khasiatnya masa tu kita tak tahu, yang tahu cuma baunya kurang best untuk dipakai seharian. Kan?

Zaman sekarang pula nak cari minyak kelapa yang pure mesti susah. Atok nenek kita sekarang pun dah tak larat dah nak buatkan. Lepas tu, mulalah sekarang baru tercari-cari minyak kelapa ni sebab baru tahu khasiatnya yang tersendiri. Nak cari minyak kelapa di bandar besar? Memang la susah. Merata cari belum tentu dapat cari yang ORI.

Minyak Kelapa Dara D'Aura Yang Pure!

Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO
Buat apa nak susah-susah, D'Aura kan baru sahaja melancarkan satu produk iaitu Aromatic Virgin Coconut Oil atau AVCO. AVCO yang dikeluarkan D'Aura menggunakan 99% pure minyak kelapa dara dan hanya 1% bauan semulajadi sebagai bau wangian. Ianya kaya dengan antioksidan dan Vitamin E.

Produk AVCO semestinya dijamin bersih kerana ianya dihasilkan di kilang yang diiktiraf dan juga berkualiti tinggi. AVCO mempunyai dua fragrance iaitu Floral Fresh dan juga Morning Dew.
Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO
AVCO daripada D'Aura ni tulen tau. Buktinya ianya akan membeku di takat suhu 23 darjah celcius dan ke bawah. Cara nak cairkannya balik dengan rendamkan botol AVCO ni dalam air suam atau biarkan dalam suhu bilik.

Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO
Hari tu IQ mencuba AVCO buat pertama kalinya. Botolnya sederhana kecil namun mudah untuk dibawa ke mana-mana. Kecil-kecil cili padi bak kata orang-orang tua kerana ianya mempunyai banyak kebaikan dan kelebihan yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan. 

Kelebihan Menggunakan AVCO untuk Kecantikan 

  1. Menyusutkan jerawat
  2. Sebagai pelembap kulit muka
  3. Sebagai make up remover
  4. Sebagai Make up based, melembutkan kulit muka dan pelindung UV
  5. Hilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita mengandung
  6. Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  7. Rambut jadi lebih sihat dan melebatkan rambut
  8. Boleh disapu pada tumit yang merekah
  9. Disapu pada kulit ekzema yang kering dan bermasalah
  10. Menjaga kelembapan kulit optimum
  11. Sebagai pelembap bibirKebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO

AVCO Beri Kebaikan Untuk Penjagaan Rambut



Haaa..kan? Pastinya AVCO pilihan IQ untuk merawat rambut IQ sebab paling mudah nak amalkan. Hanya picit 2 atau 3 ACVO, sapu dan urut pada rambut dan kulit kepala jer. Hasilnya rambut jadi lebih lembut dan sihat. IQ tak ada anak perempuan nak belai-belai rambut. Rambut anak lelaki semua pun pendek. Boleh juga nak letak sebenarnya, cuma nak efek belai-belai main rambut tak ada la kan? Sambil-sambil ikat tocang rambut anak perempuan. hihi.

Hasil menggunakan AVCO ni untuk beberapa hari jer pun dah buatkan IQ berpuas hati. Sebab rambut IQ tidak lagi kering dan bercabang. Malah kelemumur yang IQ alami makin lama makin berkurangan. Mungkin satu hari nanti masalah kelemumur IQ akan hilang sepenuhnya apabila mengamalkan AVCO ni setiap hari kan? InsyaAllah.

Kebaikan dan Kelebihan Guna Minyak Kelapa Dara D'Aura AVCO

Apa kata korang cuba juga AVCO ni? Sangat-sangat berbaloi tak kira sesiapa yang menggunakannya. Memang sesuai digunakan seisi keluarga. Dari hujung rambut sampai hujung tumit kaki pun boleh guna. So, kalau korang berminat nak cari dan beli AVCO ni korang boleh berbuat demikian di pautan di bawah.

Maklumat lanjut boleh lah layari website dan juga media sosial D'Aura.


10 comments:

  1. banyak kebaikkan dia. tertarik yang part hilangkan parut tu

    ReplyDelete
  2. mmg best pernah guna. paling best wangi

    ReplyDelete
  3. Kak nina pun guna AVCO sekarang ni as double cleansing dan make up remover. Pastu as lip moisturizer. Best! Muka semakin lembut dan moist jer...

    ReplyDelete
  4. banyak kelebihan minyak kelapa dara..selama ni tak ambik peduli pon..suka bila die boleh membeku..hebat

    ReplyDelete
  5. banyak gunanya. un suka letak di muka dan di bibir. dah la bau wangi sedap pula tu bila pakai.

    ReplyDelete
  6. Banyak sangat kegunaan dia. Suka satu botol ni boleh pakai smeua..

    ReplyDelete
  7. AVCO memang best untuk kulit. Nanti boleh cuba brand ni pula

    ReplyDelete
  8. rugilah siap tak de avco nie kat rumah, dari hujung rambut sampai kaki boleh pakai..

    ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata