Tuesday, May 19, 2020

Kejutan Sempena Raya PKPB

Kejutan Sempena Raya PKPB

Hari tu IQ sibuk dengan urusan rumah. Kebetulan husband IQ tak kerja hari berkenaan. Tapi lepas tu husband IQ keluar nak beli barang. IQ lupa dah dia nak beli apa tapi hari tu macam lama pulak keluarnya. IQ ignore jer sebab sibuk uruskan si Luqman dan kerja rumah. Dah jadi fulltime housewife kan. huhu.

Tetiba dapat mesej WhatsApp daripada husband....

Kejutan Sempena Raya PKPB

Dia Beli Sofaa Kauuuu...

Terkejut IQ dibuatnya! Rupa-rupanya dia pergi ushar perabot dekat kedai. Katanya nak cari cabinet untuk penapis air Coway tu. Sekali haaa...dia cakap terbeli sofa pulak dah. Memang tak sangka betul IQ dibuatnya. Walaupun kitaorang pernah borak-borak pasal nak beli sofa. Tak sangka pulak tetiba husband beli. 

Beli hari isnin, jumaat baru hantar. 

Bila husband IQ balik, mula la dia kena soal siasat. Haaa...dah kenapa tetiba beli sofa lak kan? Memang rumah kitaorang tak ada sofa sebelum ni. So, bila dah beli rasa seronok jugak sebab akhirnya rumah kitaorang ada sofaaa... Sebelum ni duduk dan baring je depan TV tu sambil layan movie.

Penghantaran sofa pulak lepas 2 hari. Tapi delay jugak la sebab hari khamis pun cuti masa tu. Masa hari penghantaran sofa tu pulak, husband pergi ushar cari cabinet dapur untuk penapis air Coway tu jugak. Sebab nak ada rupa rumah sikit kan? Sebelum ni penapis air tu letak atas meja makan sekali, so jadi sempit tempat nak makan jadinya.
Kejutan Sempena Raya PKPB
Kemain yang sorang ni. Baru sampai terus landing
Kejutan Sempena Raya PKPB
Lepas tu kena marah dengan ayah sebab ayah cakap sofa tak sanitize lagi...adehhh
Sofa dan cabinet akhirnya sampai pada hari yang sama. Rasa macam baru pindah rumah baru bila tengok susunan perabot rumah berbeza daripada sebelumnya. Kedudukan meja makan pun berubah ke sebelah kiri daripada belah kanan pada sebelumnya. Bagi ruang jadi lebih besar daripada sebelumnya.
Kejutan Sempena Raya PKPB
Cabinet simple untuk Penapis Air Coway. even simple, IQ suka!!

Rumah Simple Tanpa Banyak Perabot Dan Hiasan

Rumah IQ memang simple sangat. Tiada perabot yang banyak dan hiasan pun tak der. Teringin jugak nak letak pasu yang ada daun pisang tu tapi fikirkan renyah nak lap itu ini, tak perlah. Biarlah simple macam ni dulu. Tunggu anak-anak dah besar baru fikir nak hiaskan rumah. Kan?

Kejutan Sempena Raya PKPB
Pandangan dari dapur. Rumah simple2 jer kita. Untuk 4 beranak tinggal

Agak-agak ada kejutan lagi tak lepas ni? Hehe, Ada!


Kalau IQ rajin, IQ share yer. Nak raya dah ni. Mesti korang semua tak nak dengar lagu raya kan? Sebab rasa sedih tak boleh balik kampung tahun ni. Huaaa! IQ pun sama laaa...sobs...rasa macam tak boleh dengar langsung lagu raya...nak nangis!

Till then korang, bai!

11 comments:

  1. kahkah,... ini bukan biasa2 tekejut ni. hehehe

    ReplyDelete
  2. Cantikla sofa tu.. Takpe sikit2 beli..

    ReplyDelete
  3. bestnya... takpe .. beli sikit yan.... nnt pening nak buang barang pulak hahaha... mcm kak azni laaa

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat kejutan macam ni. Tukang rasmi sofa tu pun kemain posing.Hihi

    ReplyDelete
  5. sofa raya...wahhh best sesekali dapat kejutan besar :)

    ReplyDelete
  6. Eceh ceh ceh! Sofa boleh belunjor tu!

    ReplyDelete
  7. wahh! rezeki new born. tahniah IQ

    ReplyDelete
  8. Bukan biasa-biasa ni shopping raya...sofa terus. hahahaha

    https://www.blogammar.com/selamat-hari-raya-aidilfitri-2020/

    ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata