Wednesday, May 22, 2019

Surya S Great Grain Beri Khasiat 18 Bijirin Untuk Tenaga Sepanjang Hari

May 22, 2019 8
Siapa yang memilih untuk bersahur ringkas? Maknanya tidak makan makanan yang berat seperti nasi dan lauk pauk semasa bersahur? Ada ke yang seperti IQ kat sini? Lagi-lagi dah masuk fasa kedua Ramadan ni, lagi laa rasa malas nak bangun walaupun hanya untuk minum air segelas kan? Larat ke korang nak jalani hari-hari korang tanpa bersahur? Boleh tahan perut tu?

Bersahur kan dituntut oleh agama Islam, terutamanya bersahur di akhir waktu. Bangun sekejap untuk ambil sunnah bersahur tu. Lagi-lagi kalau korang bersahur dengan Surya S Great Grain.

Eh? Surya S Great Grain? Apa tu?
Surya S Great Grain Beri Khasiat 18 Bijirin Untuk Tenaga Sepanjang Hari
Surya S Great Grain (SSGG) adalah satu formulasi yang unik, dalam landskap multi-bijirin Malaysia yang mengandungi 18 bijirin terdiri daripada beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel apricot, kacang hitam, benih chia dan juga beras pulut. Fuhhh…banyak betul bijirin yang terdapat dalam SSGG ni.

Kalau korang nak tahu, SSGG ni sesuai diamalkan seisi keluarga yang ingin mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat dengan kandungannya yang kaya dengan bijirin dan sumber serabut diet. Kalau korang nak diet tapi risau perut tu lapar, korang boleh juga mencuba SSGG ni sebagai satu permulaan diet. Tak perlu kurangkan portion makan, just amalkan SSGG ketika bersahur. Korang akan kekal bertenaga sepanjang hari.
Surya S Great Grain Beri Khasiat 18 Bijirin Untuk Tenaga Sepanjang Hari
SSGG ini juga mengandungi 5 makanan sunnah yang elok kita amalkan seperti habbatus sauda, zaitun, delima, buah tin dan juga madu. Semestinya makanan sunnah ni elok diamalkan kerana mengandungi khasiatnya yang tersendiri apatah lagi dalam bulan Ramadhan yang mulia ni.

Multi-bijirin yang terdapat di dalam SSGG ini mempunyai set nutrient yang komprehensif kerana mengandungi karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan juga antioksida. SSGG juga tidak mengandungi bahan pengawet dan dijamin halal.
Surya S Great Grain Beri Khasiat 18 Bijirin Untuk Tenaga Sepanjang Hari
Semestinya para ibu seperti IQ mesti tersenyum lebar apabila dapat menyediakan sumber protein dan tenaga yang baik untuk keluarga tersayang bagi menjalankan urusan seharian dan kekal fokus dalam setiap aktiviti yang dilakukan.

Dapatkan Surya S Great Grain ni di mana-mana cawangan Watson, Butik Himalaya, farmasi terpilih ataupun di E-commerce Shopee okay?

Maklumat lanjut di bawah. Selamat mencuba!


Surya S Great Grain Beri Khasiat 18 Bijirin Untuk Tenaga Sepanjang Hari

Tuesday, May 21, 2019

Bersahur Dengan Surya S Great Grain Jadi Lebih Mudah Dan Berkhasiat!

May 21, 2019 3
Sebelum ni korang mesti tahu yang IQ aktif beriadah, aktif dalam menjaga berat badan dan kesihatan IQ namun sejak kembali berumah tangga, aktiviti beriadah mengeluarkan peluh agak terhad di samping komitmen kerja baru yang agak sibuk. Memang IQ tak ada masa yang cukup untuk melakukan aktiviti mengeluarkan peluh dan juga makan makanan yang mudah didapati dan dimasak sahaja.

Namun IQ tahu, IQ sepatutnya mengekalkan kesihatan IQ apatah lagi keluarga IQ yang sentiasa memerlukan IQ sebagai isteri dan juga ibu. IQ perlu kekal sihat untuk terus cergas dan cerdas dalam menjalankan tanggungjawab IQ.

Surya S Great Grain?
Bersahur Dengan Surya S Great Grain Jadi Lebih Mudah Dan Berkhasiat!

Dan dalam bulan Ramadhan ni, IQ berpeluang mencuba satu produk daripada Surya Malaysia iaitu Surya S Great Grain (SSGG). SSGG ni dikatakan mampu mengekalkan tenaga untuk melakukan aktiviti seharian di bulan puasa di samping memberi pelbagai khasiat daripada 18 jenis bijirin yang terdapat di dalamnya. 18 jenis bijirin kau. Banyak tu! Teruja pulak IQ nak cuba.

Bersahur Dengan Surya S Great Grain Jadi Lebih Mudah Dan Berkhasiat!


Sahur Lebih Mudah Dengan Surya S Great Grain
Sahur menjelma, IQ terlambat bangun!! Alamak! Lagi 15 minit tiba waktu Imsak. IQ memang jadi pening kalau terbangun lambat untuk bersahur ni. Apatah lagi nasi lupa nak masak sebelum tidur. Si suami pun sama pening nak makan apa. Terus nampak SSGG atas meja. Haaa! Jalan penyelesaian untuk sahur ekspress sudah ada!

Bersahur Dengan Surya S Great Grain Jadi Lebih Mudah Dan Berkhasiat!

IQ ambil 2 sachet SSGG dan tuangkan dalam 2 biji mug. Bancuh SSGG dengan air suam. Kacau SSGG sehingga betul-betul sebati. Disebabkan SSGG ni mengandungi multi-bijirin, semestinya SSGG bukanlah seperti air biasa yang cair. Ianya pekat kerana kaya dengan sumber serabut diet yang buatkan korang rasa kenyang sepanjang hari. Memang pilihan terbaik untuk seisi keluarga.

Bersahur Dengan Surya S Great Grain Jadi Lebih Mudah Dan Berkhasiat!

Seharian IQ berpuasa, memang perut rasa selesa walaupun tak makan nasi pada waktu sahur dan cuma ambil SSGG. Kalau macam ni, memang sesuai la IQ ambil SSGG untuk kekalkan berat badan IQ meskipun IQ tak bersenam. Mudahnya! Perut rasa kenyang, berat badan pun boleh turun atau kekal maintain. Kan?

Kalau korang teringin nak cuba SSGG ni, korang boleh cari di cawangan Watson, butik Himalaya, farmasi yang terpilih dan juga Shopee!

Maklumat lanjut korang boleh layarinya di sini;

Saturday, May 4, 2019

Cleaning Tricks That Make Your Life Easier

May 04, 2019 3
Cleaning Tricks That Make Your Life Easier
There are numbers of Singaporean staying in HDB apartment. Today, Sengkang HDB estate has a young and prosperous residential estate. If you stay in the HDB apartment, it is essential for you to clean it on a regular basis. Cleaning is a customary practice that lets you freshen up the house so as to ensure that your family is staying in a comfortable surroundings. Here are some simple tricks that will make cleaning much easier, less annoying and more enjoyable.
1. Cleaning plan
Before starting, a spring cleaning checklist is needed to ensure that all chores are covered, and the house is clean. Your plan should include all the areas you are targeting to clean, the methods to be used, and the tools needed. It should also allocate time for the tasks in order to make sure that you finish the task without consuming too much time.

2. Have all the materials ready and within reach
When cleaning your HDB unit, the cleaning supplies needed are dusters, glass cleaner, sponges, paper towels, rubber gloves, garbage bags and vacuum cleaner. Having the items ready beforehand will save time and make cleaning more effective.

3. Use
lemon juice to get rid of water stains
Here is the trick that makes your cleaning easier. It is common to find hard water stains on tubs, shower fixtures, taps, dishwasher, and glass surfaces among other areas. Such stains are tough to remove but with lemon, you can get the surfaces sparkling. Spray fresh lemon juice on the affected area, rinse after 10 minutes and wipe the area dry.

4. Recycle usable waste items
Recycling is an eco-friendly practice as it reduces environmental degradation caused by disorganized disposal of waste. For example, containers can be decorated and used as pots for planting flowers. For items that you cannot recycle personally such as electronics, you can take them to companies that manufacture new products from waste.

5. Declutter the house for an appealing look
Before you start cleaning, it is good to reorganize rooms and get rid of untidiness. You can sort all miscellaneous items into storage boxes and throw away those that are no longer in use. The step also allows you to access and clean parts of the floor that had been covered by disused items.

6. Remove hair from the couch using rubber glove
It can be quite difficult to remove pet hair from fabric. a damp rubber glove is good at attracting hair. Put on a damp rubber glove and run your hand over the surface will help to attract hair from fabric. When the glove is covered with hair, you may rinse it and repeat the procedure as necessary.

7. Salt to clean your iron
Stain and pieces of burnt fabric on your iron can stick on your clothes and even leave behind stains. To avoid this, pour some salt on your ironing board and iron it while the steam option is off. The dirt will stick to the salt, leaving the iron surface clean and smooth.

8. Clean screens, glass surfaces and windows without leaving behind visible streaks
Using damp cloth dipped in a
vinegar solution to wipe the screens is another trick for cleaning screens. Ensure the cloth is lint free to avoid leaving fabric behind. For glass surfaces and windows, spray the surface with glass cleaner and use soft cloth to scrub gently. Dry using a squeegee until the surface is clean. This will easily get rid of dust, grease, and fingerprints.

9. Baking soda and vinegar to remove oil-based stains from the carpet
Soak the stain with vinegar and sprinkle a little baking soda. Wipe off the mixture a few minutes later and vacuum the carpet.

10. Deep clean the toilet
A dirty stained toilet looks bad and harbors harmful bacteria which is bad for us. Toilet cleaner is a must in order to kill all the harmful bacteria. Spread some toilet cleaner around the sides and scrub with a toilet brush. Soak for some time then scrub again.

11. Have some form of passive entertainment while cleaning
You could listen to your favorite music as this will make the task even more enjoyable especially if you do not enjoy house chores. The music will keep you engrossed in what you are doing, and you could take less time to complete the task.

The above tips will leave your HDB unit clean and sparkling. It is important to note that at times you cannot carry out entire cleaning in a single day. Therefore, it is advisable to spread out the chores over a few consecutive days during which you undertake smaller cleaning sessions.