Wednesday, March 28, 2018

Tak Sampai Setahun, Tukar Cermin Mata Baru Lagi?

Bermula dengan beberapa minggu sebelum ni, IQ sedar yang nut pemegang cermin mata yang hilang. Tinggal skru kecik jer. Tapi try adjust juga dengan skill mcgyver zaman dulu dengan menggunakan ubat stapler. haha! Disebabkan gaji lambat lagi, terpaksa la buat alternatif untuk selamatkan cermin mata kesayangan ni. Sayang woo cermin mata ni. Walaupun buat secara online jer, tapi rasa berbaloi. Even tak try pakai pun masa beli still nampak sesuai bila da siap. Perasan sangat ni.
Tak Sampai Setahun, Tukar Cermin Mata Baru Lagi?
Cermin mata lama. Sedih bila dah tak boleh digunakan dah. 
SEKALI GURAU...PRAAPPPPP!
Namun, masa IQ pergi perlawanan pingpong untuk Ohlimpik Jom Kurus hujung minggu lepas, IQ bergurau senda dengan ahkak blogger Azni. Entah macam mana cermin mata ni terpenyek dengan bahu kak azni. Terus frame dia patah!! Tertanggal terus cermin belah kanannya. Adehhhh...my bad! Gurau gurau punya pasal habis cermin mata jadi korban. Sedih! Nak balik rumah pun susah sebab silau malam. Mujur cerminnya boleh pegang juga walaupun sementara jer.
Tak Sampai Setahun, Tukar Cermin Mata Baru Lagi?
Dan hari isnin yang lepas, memang dalam kepala nak buat cermin mata baru. Terfikir ada kedai cermin mata dekat area Utropolis Glenmarie tu. Pada awalnya just nak survey kot2 ada frame yang sesuai. Lepas order makanan dekat kedai makan berhampiran, terus pergi tengok frame cermin mata. Ada promosi RM100, RM150 dan RM225. Tengok frame RM100 macam tak berkenan. Beralih ke bahagian lain. Sekali dia tunjuk yang Rayban, memang rasa nak berlalu terus. haha!

Last-last tengok dekat frame harga RM225. Macam best tapi tak nampak style sangat la frame dia. Macam nerd2 sket. haha! Rasa macam nak kembali ke alam persekolahan plak bila pakai frame yang nerd2 ni. huhu. Budak baik sangat dulu2 ni. haha! Bila dah mintak pendapat akak ofis, so IQ decide nak buat terus. Tetiba plak kan salesperson dia offer cermin elok diguna untuk mengadap komputer, handphone dan tablet. Tambah RM100. Hurmmmm...

Bila dah setuju, terus cek mata. Adehh...power naik plak. Belah kiri power naik. Patut la pakai cermin mata still rasa macam kelabu semacam. Rupanya power dah naik. Rasa macam superpower plak kan bila power dah bertambah. Tapi bukan power yang ada kebaikan pun. huhu. 

SIAP DALAM MASA 2-3 HARI
Dan hari ni, cermin mata baru dah pun siap. Konon kena ambik petang, last2 tengahari pun boleh ambik. Bila try pakai...alamak, betul ke IQ pilih bingkai ni. Kenapa nampak macam official jer ni? Kenapa nampak sangat tertib sopan bla bla bla? Adakah IQ sudah bertukar? Tidaaakkk!!!

Korang rasa ok tak cermin mata IQ? Kenapa IQ rasa macam terpelajar sangat? Nampak golongan yang tekun bekerja dan sebagainya? Korang rasa macam mana? huhu
Tak Sampai Setahun, Tukar Cermin Mata Baru Lagi?
OK tak?

8 comments:

  1. wowwww,,,terserlah matamu.Cantik lah IQ! Agak2 muka ina apalah bentuk yang sesuai ni.eheheh..,nak juga tukar

    ReplyDelete
  2. ok... nmpk manisssssss mcm gula2 kapas hehehee

    ReplyDelete
  3. ish ish... camner leh patah tu .. hahahha

    ReplyDelete
  4. Saya rasanya dah masuk 4 tahun lebih tak tukar...
    hahaha

    ReplyDelete
  5. sesuai spek baru tu dengan IQ. suit you nicely :)

    ReplyDelete
  6. cantik sangat spek baru IQ..
    reen silau malam,tak terbuat2 lagi spek nya

    ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata