Wednesday, February 14, 2018

Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku

Baru-baru ni, Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) mula mengedarkan kad NGO Negaraku sebanyak 30 ribu kad secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar bermula 10 Februari 2018 yang lalu bertempat di Dewan Perdana Felda, Jalan Semarak.
Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Program Komuniti Digital NGO Negaraku ini turut memperkenalkan Mobile App NGO Negaraku yang hanya boleh diakses oleh pemegang Kad NGO Negaraku bagi menikmati tawaran pembelian barangan yang terpilih dengan harga yang terbaik. Mobile App ini mempunyai kepelbagaian aplikasi yang bersesuaian untuk digunakan oleh NGO dan ahli-ahli termasuklah aplikasi pengumpulan derma dan sumbangan secara digital bertujuan untuk membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.
Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Sidang Media
Di samping itu, Mobile App NGO Negaraku ini juga dibangunkan bagi membentuk kerjasama antara NGO-NGO khususnya dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui jalinan usahasama dan penawaran berkelompok. Menurut kata Pengasas KSP iaitu Dr Mohd Zamri, program ini merupakan acara sulung yang disediakan khas untuk semua ahli NGO di Malaysia dengan keistimewaan yang luar biasa.

Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Pengenalan Mobile App NGO Negaraku
Pada peringkat pengenalan, terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan tawaran harga terbaik termasuklah Ez Ride, Kaspersky, Comfort Refleksologi dan lain-lain.

LATAR BELAKANG KELAB SAHABAT PERSAUDARAAN
Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Kelab Sahabat Persaudaraan adalah sebuah kelab yang berdaftar di bawah Pendaftaran Pertubuhan atau ROS. Kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarelawan Profesional dan kumpulan berpengalaman untuk bersama mencurahkan idea dan kepakaran bagi melahirkan Program-program berkualiti berteraskan Pendidikan dan Kebajikan untuk diperkenalkan kepada masyarakat.

Program Komuniti Digital NGO Negaraku diperkenalkan oleh Kelab Sahabat Persaudaraan berteraskan 3 Prinsip:
 • Menghubungkan Kerajaan, NGO dan Ahli-ahli NGO termasuk Koperasi dalam era digital berteraskan semangat Negaraku
 • Mengeratkan kerjasama dan memupuk semangat bantu membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar
 • Mendidik Masyarakat untuk berbelanja secara bijak dan berhemah
KONSEP KOMUNITI DIGITAL NGO NEGARAKU
Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Membentuk sebuah platform bagi menggabungkan kerjasama di antara NGO-NGO termasuk Koperasi di dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui Jaminan Usahasama dan penawaran berkelompok.

NGO serta ahli-ahli bekerjasama dan membentuk gabungan kumpulan yang kukuh dan berkesan dengan manfaat e-platform & Fin-Tech, bermatlamat untuk menghubungkan Kerajaan dan NGO di atas platform digital.

Untuk fahaman yang lebih jelas, boleh hayati lagu yang dicipta khas oleh Dr Zamri sendiri, yang bait-bait liriknya yang mahukan perpaduan dan keamanan rakyat Malaysia sebagai tonggak utama.


Kad Digital Dan Pelancaran Mobile App NGO Negaraku
Antara blogger yang hadir
Untuk maklumat lanjut mengenai program Kad Digital NGO Negaraku , sila layari :
Maklumat mengenai Kelab Sahabat Persaudaraan :

4 comments:

 1. LZ ada dengar di Buletin Utama tentang kad ni..
  Banyak keistimewaannya, untung siapa dapat guna..

  ReplyDelete
 2. Wah ada kelab tu...nampak mesti menarik kalau join

  ReplyDelete
 3. baru taw sal ni..thanks sharing
  nampak menarik

  ReplyDelete

Komen Sepatah Dua Kata