Wednesday, January 16, 2013

Memori Adam & Hawa

January 16, 2013 4
Memori Adam & Hawa

Antara cerita yang paling setia IQ tengok….80 episod semuanya…dan da tamat episodnya minggu lepas….kot…lupa dah bila last~ haha! sibuk dengan exam kan? video kat atas ni rumusan jalan cerita Adam Mukhriz dan Ain Hawani…part paling IQ suka? heee..part pergi kota Mekah dan Madinah…tenang sangat hati tengok…=)

 

ni plak bloopers~ memang best tengok…rindu pada cerita ni sangat terubat….cerita ni sangat best…sangat best…sangat-sangat best….

k.dah…bai~

*** saje nak sedapkan hati ni…orang ramai da balik…yang tinggal pun berapa kerat je…esok habis presentation PAP lagi la ramai yang balik….kenapa la paper Foundation sangkut hari sabtuuuu??? kenapa?? nak balik…nak pergi kenduri sepupu kat kampung jugaaaakkkk… =(

Wordless Wednesday #32 Maaf

January 16, 2013 3

428184_2818426655831_1860652026_n
Maaf sangat-sangat.

Monday, January 14, 2013

Rendah Diri

January 14, 2013 3
Rendah Diri

Rendah diri.
bila pernah berada di bawah
bila pernah menjadi bencian orang
bila pernah menjadi makian orang
bila pernah disakiti
bila pernah dilukai
bila pernah dibuang
bila pernah diherdik
bila pernah menjadi tercorot
dan
bila pernah menjadi terburuk

 

hingga…

hilang keyakinan diri?

mohon jauh.

Sunday, January 13, 2013

Siapa Berusaha, Dia Berjaya

January 13, 2013 4

426926_352017011503669_1307469933_n
^_______^
ambil semangat untuk dua lagi paper…..lagi seminggu! ye! seminggu!!

408664_10200162897505422_505323794_n
nampak IQ? ok, diam~
#paper CPM pagi semalam, untung Dr. suka update FB… XD

k bai.

 

***ada masa nanti nak update pasal Apps dalam windows 8…XD hehe~

Wednesday, January 9, 2013

Wordless Wednesday #31 Windows 8 In Action!

January 09, 2013 7

w8
Jyeaahh~

Jangan jeles yer~ IQ da pakai windows 8…

thanks kat UTM sebab caring sangat pada student/staff nya…XD..
dapat windows 8 secara percuma OK!!

*untung jadi keluarga UTM… =)

nak link? sila PM IQ…IQ tak boleh sembarangan letak link kat sini…secure…~

memandangkan IQ tak pakai smartphone lagi, so…ada smart laptop pun jadi laaa..HAHA!

*ok sambung study~

k bai

 

***macam-macam kemudahan dapat, kalau merungut lagi tak tahu nak cakap apa lagi….bersyukur dengan apa yang ada….

Saturday, January 5, 2013

Photo Edited By PS #HDR Mode

January 05, 2013 7

64526_10200128445123727_1236029292_n64526_10200128445123727_1236029292_n
kiri: sebelum HDR, kanan: selepas HDR

375198_10200128548726317_1555890117_n
sebelum HDR
375198_10200128548726317_1555890117_n
selepas HDR

model rasmi : rayyan dan sofea

****************************************

macam biasa, dari dulu sampai sekarang, habes paper mesti mengadap laptop buat photo editing…

release stress….mungkin…

nak try buat? klik tutorial di sini

k.bai

***paper RC? jangan ditanya, apatah lagi demam malam sebelum exam…memang dugaan Allah nak beri…

Friday, January 4, 2013

Final Exam Ke?

January 04, 2013 7

Assalamualaikum!

quick update dari IQ, mungkin….disebabkan ini adalah musim exam, so…buat entry sependek yang mungkin…. *kita tengok pendek mana boleh buat…selalunya ke laut je semua tu…XD

danbo-studiestempoh study betul-betul, mengadap buku 24 jam tu boleh dikatakan tiada dalam kamus exam final kali nih, disebabkan sibuk selesaikan hal projek, hal PSM…hal saman….erkk? saman? tu cerita lain…so, tempoh betul-betul nak mengadap buku sepanjang masa selalu dibataskan dengan perkara lain….

esok first paper, masa untuk study, *tengok jam…hurmmm….tinggal berapa jam je lagi..petang nanti masih ada urusan dengan evaluator PSM…dari hari tu tempah masa dengan evaluator yang super duper sibuk…petang ni barulah ada masa, supposed to be pagi tadi tapi Dr. tak sihat plak…tunggu petang sket, *moga Dr. cepat sembuh….

saman? masa hari presentation VB yang seminggu lepas, masa last session present, last minute punya kerja, park kereta kawan kat kawasan larangan, bajet tak kena saman memandangkan study week, at last…kertas sekeping cantik je ditinggalkan atas depan cermin kereta…dua kesalahan lagi tu! *kejam…buat surat cinta, mintak kurangkan bayaran saman…harap…harap kuranglah…tengah sengkek hujung semester ni… =.=”

orang lain da start paper 2hb lepas, sorry la, da tahun akhir kan, paper tahun 4 semua lewat-lewat…letak belakang sekali dalam list…lepas tu, paper last 19hb, haruu…paling lambat dalam universiti kot….=.=”….so, esok da paper RC II…killer paper, so…apa lagi….study laaaa!! ada masa 2jam setengah lagi sebelum kena mengadap untuk penilaian PSM….harap semuanya berjalan dengan lancar… *Amin…

semoga berjaya kawan-kawan.

k.bai.

*** esok 5hb sudah…zZzZzZzZ~
***seee!! ke laut dah entry, pendek la sangat~ =.=”

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Datang 2013

January 01, 2013 8

Bunch_Of_Red_Rose_Wallpaper_1920x1200_wallpaperhere 2

Assalamualaikum…selamat datang 2013…

Azam? untuk IQ sendiri azam lama masih belum tercapai…Insya-Allah, azam lama akan diperbaharui, dan akan ditambah dengan azam yang lebih baik….azam tu perlukan usaha…dan usahanya datang dari kita sendiri…jangan hanya azam di bibir, usahanya hilang ke mana….=)

Azam 2013 IQ?

  • Nak tingkatkan keyakinan diri
  • Nak grad tahun ni, Insya-Allah….
  • Nak cari kerja terbaik untuk family
  • Nak kahwin….HAHA! XD *kalau jodoh sampai…=P

Insya-Allah, dengan berkat usaha dan doa, azam yang dibuat ni akan menemui kejayaan…Insya-Allah…harap-harap azam yang dibuat akan tercapai……Amin…

selamat tahun baru kalian.

skian.

*** on the spot buat semata-mata terbaca tweet blogger terkenal kita, Abang Ben~ XD