Thursday, September 27, 2012

Happy 3rd Birthday

September 27, 2012 2

3rd

happy birthday my dear blog

da tiga tahun dah….

boleh lari lari….lompat lompat…

^______^

*****************************************************

seperti dijanjikan….

sape ada soalan boleh ajukan kat bawah…

soalan yang sama akan dipilih berdasarkan sape yang komen dulu…

ok?

tutup pukul 12 tengah malam ini….

esok IQ akan siarkan soalan dan jawapannya…

soalan unik akan dipilih

dan hadiah misteri akan diberikan…

DEAL?

hehe~

selamat menanya *eh…ada ek camtu?

 

*** sila rujuk entry sebelum ini =)

Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday #22 No Class OK!

September 26, 2012 1

for today…

dun-dun jeles ok~ hehe~

let’s go for shopping!!

HAHAHA!

**************************************************

semalam laptop IQ rosak lagi….GRrRRrr~~
apa lagi…hantar kedai…at last…FORMAT!
akhirnya selamat diformat….
puas hati….da hampir dua tahun jugak tak format nih….hehehe~
so…laptop sekarang da makin laju…makin bermutu… *konon….

esok genap blog IQ 3 tahun….
so…
IQ nak buka kaunter pertanyaan untuk sesiapa yang nak bertanya pape pada IQ…
dan..
pada sesiapa yang tanya soalan yang unik…
IQ akan bagi sumthing misteri buat dia…
ok?
DEAL?
ok….
kaunter pertanyaan akan dibuka mulai esok…
setiap soalan IQ akan jawab….
dan soalan yang unik IQ akan highlight kan nanti…=)

selamat menanya….hehehe~~

k.bai!

*** 3tahun da usia blog nih…da pandai berkata-kata….hehe~ Open-mouthed smile

Sunday, September 23, 2012

Recently…

September 23, 2012 1
Recently…

*** don’t gelabah sangat….ini hanyalah selingan~ hek3….

Friday, September 21, 2012

Kembali melukis…kot… =P

September 21, 2012 3

3bulan lepas laptop IQ nih kan rosak....memang sakit hati jugak sebab ada doodle yang IQ buat tak sempat nak publish kat blog nih.....nak tengok? heeee~~

doodle19 edit

memang ayat tu tulis selamat bercuti sebab nak post mase mula-mula musim cuti 3bulan lepas...tapi laptop nih dengki sket dengan IQ...rosak plak terus tak bley nak publish....baru publish sekarang...huhu...comel kan doodle tu...macam IQ....Smile with tongue out...hakhakhak~~ nak kata IQ terus akan melukis pun tak tau la...sekarang IQ da masuk tahun 4...iaitu final year...so...mungkin akan busy....sebab nak buat pelbagai jenis bentuk projek...

TAPI kalau IQ ada masa, IQ akan melukis lagi....tapi bukan macam lukisan pokok kat atas tu ler...yang tu sesaje je buat tadi...bosan sekejap lepas basuh baju...*konon~~ IQ akan melukis doodle je kot nanti dengan menggunakan SAI...tak pun vector...tu pon kalau ada kerajinan lagi dalam diri ni....=)

ok...till then...dan selamat hari jumaat semua! jom potong kuku!

k.bai

*** mencari aktiviti untuk dibuat supaya tak bosan dan bersendirian....=|

Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday #21 Kesayangan Saya…

September 19, 2012 2
Wordless Wednesday #21 Kesayangan Saya…

pinjam gambar ahli kelab a.k.a budak blogger jugak…PN..
jamuan raya di rumah presiden..
ONCE SRC…ALWAYS SRC…
kesayangan IQ dari tahun satu….
dan sekarang dah tahun empat…
sentiasa di hati…

Kursus Asas Rekreasi 2012.15-17 September.Group 6.
gambar curik BOolat punya…=P
jadi fasi buat kali kedua…boleh dianggap sebagai senior fasi…*konon…
Muin.Amir.Rina.Hana.Azam.Anil.Fakhrul.
Junior KAR 2012
harap dapat berprogram bersama lagi!
sekian.

***minggu depan program broga dan PCP!!! excited nak naik broga!! PCP da jemu…hehehe~~~

Thursday, September 13, 2012

Ceritera Hati…

September 13, 2012 4

IMG_1510kesah hati ni kadang-kadang memberi kita kebahagiaan…dan jugak kesakitan….setiap insan akan alami kesah hati yang berlainan…tak akan sama….hanya diri sendiri yang mengalami akan rasa…

tipulah kalau bercinta tak ada pahitnya….mungkin luarannya hanya diceritakan mengenai suka semata-mata….dukanya tak pernah diperlihatkan…mungkin takut dipersendakan insan di sekeliling…mungkin….

bercinta bertahun-tahun mesti la mengharapkan bahagia di penghujungnya….namun ada jua segelintir insan yang mungkin tidak dapat mencapai impian itu….impiannnya hanya seperti menunggu kucing bertanduk….mungkin kerana cinta yang tidak direstui…

terlalu banyak mungkin….namun itu kebarangkalian untuk sesuatu perkara terjadi…kita sebagai manusia perlu bersiap sedia untuk menghadapi kebarangkalian yang bakal terjadi….yup! bersiap sedia….

kepada insan yang menghadapi situasi ini…bersabarlah…kamu mesti kuat untuk menghadapi dugaan ini…setiap apa yang berlaku ada sebabnya…ada tujuannya…itulah aturan-Nya…

sekian.

besties lama IQ bagi lagu ni di saat sukar dia….tabah yer sayang…kuatkan diri kamu~ =’)

*** lagu yang jadi feveret IQ untuk dengar sekarang….lagi~  =.=

Tuesday, September 11, 2012

Kehilangan

September 11, 2012 8

IMG_7706salam semua…

apa? hah? adesss…

IQ sebenarnya tengah kehilangan

kehilangan IDEA…

laptop da siap di’repair’

bila ngadap depan laptop nih, mula la rasa janggal…

yelah….3bulan stop menaip secara berterusan…

nasib baik tahap kelajuan menaip tak berkurangan

'*perasan

 

 

#############

IQ sedang dengar lagu yang sama….

berulang-ulang kali…

ulang dan ulang….

sampai la IQ jemu…

mungkin akan berlarutan seminggu lebih

AGAKNYA…

sorry la yer jiran-jiranku….

*naseb baik tak ada roomate sem nih.

welcome to new semester

bye!

 

*** everything gonna be ok~ Sick smile

Thursday, September 6, 2012

Kembali Ke Sekolah!

September 06, 2012 2
Salam semua!

sebelum terlambat, IQ nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....maaf zahir batin kalau ada salah silap, terkasar bahasa, terlebih kata...terlebih ngumpat....kan kan kan? heee~~

cuti semakin sampai ke penghujung....apa perasaan? MALAS nak balik...serius...tapi terpaksa...sebab 10hb da start kelas ler...so, kena la balik...laptop yang da lama menyepi da siap direpair.....RM380 melayang....habes duit rayakuuuu.....tak per la...demi laptop tersayang....thanks pada chubby sebab nolong...ngeh3...


dan pada kawan-kawanku sekalian, selamat kembali...jom layan raya kat kampus plak...kaaannn?? jangan nak malas-malas...balik cepat!

k bai...
tetiba nak layan lagu ni lepas chubby beri...layan~

*** malu nak letak gambar raya kat sini...malu laa..malu laa...haha!