Monday, May 24, 2010

LeNgKaP!

May 24, 2010 2

hari yang menyenangkan..[walopon jiwa aku bergelora jap tdi..da selesai da]
kenapa menyenangkan???
sebab ari ni keluarga kami lengkap kembali..
ateh balik!!!!
aku betol3 rindukan adik aku yang sorang nih!!
dier ad posting kt cheras selama sebulan...
dan baru ari sabtu yang lalu balik ke kampus dier kt kota bharu..
bila dier balik kelantan, senang je nak balik umah
tapi xbesh sket masa dier balik tdi..
sebab pada yang sama, aku ada masalah dengan my syg..
hilang mood aku...!!
sian kat aku..
nak lepaskan rindu kt adik..
tapi ada masalah plak ngan dier...
hurmm
nyway..aku sronok!!
adik aku yang sorang nih da balik...
aku rindu betol kat dier!!
rindu sangat!!
dapat gelang baru...hehe..
thanks ateh!!



Sunday, May 23, 2010

LaMbAt lAgIh..sAbOr2..

May 23, 2010 0
LaMbAt lAgIh..sAbOr2..


hype!!

lama xtulis entri..welll..bese la kn..kesebukan yang melanda..macam aku plak yang nak kawen..xpe...ambik berkat..kakaka...dalam tempoh kurang dari dua minggu lagih, kakak sulung aku bakal menjadi bini orang...abg farid aku nak kena panggil abg long plak...abg long!! abg long!! haha...xsbar nk ada abg ipar...besh3..



semalam pergi umah tok di dungun,terengganu...kenduri nanti akan diadakan di sana, disebabkan ramai sedara mara aku tinggal di kawasan tuh, ditambah plak kt kwasan umah aku susah nak dpatkn pertolongan utk kenduri kendara nih..n sedara kt blah pahang sana pown dekat sket nk datang kn?? nampaknye..kawen aku nanti, kena diadakn di dungun jugak le..hahaha..udah berangan plak aku nih~!!!

sblom bertolak balik, bersalaman dengan tok, sempat lagih tok nk bergurau ngan aku..''lepas ni achik plak kn??...'' hehehe...aku membalas '' orang lambat agi tok...lambat agi!!!'' haha...gelak sakan lepas tuh..terus aku berlalu sambil melambai pda tok...bye2 tok...pndai tok berjenaka...adesss~~~



lepas tuh, mula la aku berangan sorang2...eh?? salah ke berangan pasal masa depan?? xsalah kn...??? haha...jangan sampai berangan yang xelok je kn3...ngeh3~~ planning berapa tahun lagih nak kawen....calon??? opkos la kn...sume da tau...cuma blom diperkenalkan lgi..aku nak kenalkn my syg pada keluarga aku kt knduri kwen kkak aku nanti..amacam?? orite x planning aku?? alaaa...tu pown klu my syg dpat dtg..katanya tiket habes sbb permulaan cuti skolah..adess~~ aku harap dier dpat datang..harap sangat!! tapi kalu xdpat dtg pown, aku redha..mungkin ni bukan masanya...betol kan??



hurmm!! okai la..times up! need to rest..[asik nk rehat je] layan je laa..have a nice holiday!!!

dengar lagu baru di blog aku...layan je...suke lagu nih!!




Saturday, May 22, 2010

kEsUdAhAnNya...

May 22, 2010 0
kEsUdAhAnNya...

result utk sem 2 da pown kuar..nyway, ari tu aku da tau da..sbb aku kira gred sendiri...
well..xbubah pown grednye...stay mcm tu jugak...n mujur jugak PNGK dier ok...xde la truk sgt..

hurmm...aku menghadapi tekanan kali ni coz result aku agak teruk berbanding sem lepas..dua2 subjek math aku teruk!!! seperti yang abah cakap, math nih perlukan latihan, bukan membaca...dan aku ambik jalan mudah dulu iaitu wat revision last minit..mmg hancos mcm tu..
hurmm..salah aku sendiri xstudy betol2..argghhh!! agak kecewa dengan diri sendiri...hurmm..camne nak berjaya camni..kata nak jdi civil engineer yang berjaya...pooooddaaahh!! cakap je lebey..usaha?? habuuuk tadaaaak!!!




well...aku da tekad utk sem depan...aku nak study betol2..xde main2...aku xnak kecewakn org2 yang aku sayang....yeahhh!!! aku tekad!!! ini janji aku!! aku nak capai ape yg farah dan wanie capai..!! aku salute giler kat dorang..dorang bley capai ape yang dorang target, asal aku xley bukan???

hurmmm...izyan!! yakin!!!



Thursday, May 20, 2010

HoLiDaY aKu bEgInI..

May 20, 2010 2
saksikan aksi-aksi kami
apabila cyberlink youcam dan photoscape bergabung!!!
inilah hasilnya...







p/s : plz try dis at home!





TaGgiNg2!!

May 20, 2010 0
credit to en.wawan wisely yg RAJIN nk kenakan aku..tapi xkesah la kn..yang penting aku layan..

1. Link and thank the person (s) who awarded you.
2. State 7 things about yourself.
3. Pass this to 15 bloggers [5cukup le..utk aku..haha]


This award is from [award keh?? xde pown..!!]
wawan a.k.a. hazwan zakaria
mekaceh bebanyak yer der..ko memang xde kerja..!!
Random # 1
Izyan Balqis..nice name given to me...
as my siblings got too!
my adek badek pnye nama mesti ad huruf Q ...
itu wajib!
**menjadikan nama adek badek aku unik! ngeh3


Random # 2
i love orange!!
ntah bila minat..sejak form 3 kot..
disebabkan sum1..
tapi minat tu jadi minat yang semulajadi dalam diri aku..
dan aku gila barang2 yang berkaler oren!
OMG! habes sume aku sapu..!!

Random # 3
aku pencinta alam..heh! iye ke??
betol laa..aku sukakan rekreasi..
ato lebih senang cakap, aktiviti luar..
menenangkan minda..dan enjoy!!
tu sebab aku join kelab SRC UTM..
Student Recreation Club UTM..
i lap u my club!

Random # 4
aku ni nampak je brutal,ganas, garang dan sewaktu dengannya..
tapi hakikatnya...kawan2 baek aku je tau..

aku sensitip..cepat nangis..
huaaa!!! acah jek..

Random # 5
suka tengok keluarga bahagia..
sebab tu harapan aku dari kecik..well..bukan xbahagia sekarang..
there's sumthin wrong here..

juz keep in silently..
hurmmm..


Random # 6
aku nak bawak umi naik haji..
aku nak kumpul duit banyak2..
aku nak buat macam2...
hanya untuk umi...dan adek badek yang lain..

Random # 7
aku nak berjaya...
nak dapat kelas pertama bila da grad
aku tahu itu perlukan usaha yang keras..
tapi aku akn cuba jugak!
sebab itu yang aku mahu!
habes da..kne bagi kat org len plak...
aku bagi pada mereka2 nih...

-kechik
-nabila
-fahmi-eda SRC
-yusdi bukan namaku
cukup 5..da2..stop!!!

Wednesday, May 19, 2010

PeNtInGKaN dIrI...

May 19, 2010 0
PeNtInGKaN dIrI...
tajok yang pasti buat semua orang timbulkan syak wasangka yang ntah pape...wait2..sabor dulu yeop! aku xhabes cakap lagi..korang da nak bergosip..aku belom start lagi la der..dengar dulu ape yang aku nak cakap...aku da habes cakapbaru komen k...this my word..u! silalah baca..

DULU!
aku disifatkan pentingkan diri..
aku disifatkan keras kepala..
aku disifatkan degil..
aku disifatkan bodoh..

tapi tu sume dulu...
masa aku masih kecil..
masa aku tak boleh berfikir panjang..
masa aku berfikiran budak-budak..
masa aku belom akil baligh..
masa-masa yang da lama berlalu...

SEKARANG!
aku lebih memikirkan orang di sekeliling aku..tak kira aku berada di mana..
aku lebih mengutamakan orang lain dari diri aku sendiri..
aku lebih memikirkan perasaan orang lain dari perasaan aku sendiri..
dan aku lebih memilih menangis kalu apa yang aku buat, tak dapat kepuashatian seseorang..

jadi..adakah aku masih seperti DULU???
aku cuba...kalu aku masih seperti DULU,
itu maknanya aku lupa..
dan tolong ingatkan aku..
aku cuba baiki diri aku dari masa ke semasa..
aku harapkan orang menerima baik dan buruk aku..
sebab aku hanya manusia biasa...
aku bukan robot...setiap masa sempurna..
aku cuba yang terbaik..
buat insan-insan yang amat aku sayang...

aku tak kisah mereka sedar ke tidak
aku yang DULU dah berubah kepada yang SEKARANG..
perlu ke aku bagitahu segalanya..
tidak..
aku tak nak bagitahu..
nanti aku dituduh lain pula..
hidup sekeliling aku tak pernah dipandang positif..
apa yang baik pon dipandang negatif..
kehidupan yang ntah bila nak maju...
pemikiran hanya pada keburukan orang..
tolong la ubahkannya..
macam mana semua ini akan menjaminkan masa depan yang cerah??
YA! aku tahu..masalah peribadi tidak boleh diceritakan di sini..
tapi sampai bila semua ini harus berakhir????

BILA?????

Tuesday, May 18, 2010

eVeNt!!!

May 18, 2010 0
cuti...
nama pown cuti...
so..free to do anything..
but aku ada sum kerja yg perlu diselesaikan...
dua kerja!
  1. wat buku KURSUS ASAS REKREASI [KAR] 2010 [23-25 Julai 2010] ~utk water department SRC UTM
  2. wat montaj utk syarikat Linux bagi khidmat masyarakat batu gajah, perak [8-11 Julai 2010]
dua kerja tu aku langsung xwat pape ag..cuti makin hari makin nak habes..apatah lagi nanti aku kena balik johor awal atas sebab program khidmat masyarakat di batu gajah, perak tuh dan jugak utk pameran utk MHS 2010 nanti..adess~~
nampak cam simple..eceli susah der...why??? montaj ni kne kreatif..aku nk gne cyberlink power director utk montaj nih..ngah memikirkan idea, utk mempersembahkan LINUX ni pada masyarakat di sana..wish me luck!

next month, the biggest event lam femly aku plak...my big sis nk langsungkan perkahwinannya...tunang & nikah pada 4 jun 2010 dan majlisnya pada esoknye 5 jun 2010.. bakal abg ipar aku orang felda chemomoi, bentong..nyway, area triang temerloh jugak...majlis sambut menantunya plak pada 12 jun 2010..

mesyuarat agong PBB..kahkah

my school batch [SM teknik terengganu 05/06] nak adakan reunion pada 18 jun nih..di park royal hotel [ek??lpe plak]..MALAM MUDA MUDI..perghh..nama pn meletop gitu..aku xpasti sgt tema ape utk malam tuh..tapi yg pastinya aku pasti pergi...rindu nak jumpe kengkawan sume...ngeh3...RM45?? adess~~ duit lagi!

wahh..pad tol jadual aku..dengan kerja lagi..ngan event lagi..adeessss~~ take a slow breath..u can do it izyan!! chaiyokkk!!

hajat ati aku nak kerja time cuti nih, xpown ambik lesen krete [pecah rahsia xde lesen ag..kahkah!!] tapi sume yg dirancang xdpat ditunaikan coz..sebab2 di atas le..mne sempat nak kerja kn...kalu nk kerja, ambik cuti plak...xberbaloi..bek xyah kerja..lagi senang..kn?? tapi aku perlukan duit utk baiki skrin hp aku yg pecah baru2 nih..hurmmm..nak cari duit..nak cari duit..nak cari duit..alahai..

k la..see ya..stop merapu..next post la plak len mse...

Monday, May 17, 2010

tAg LaGi!!

May 17, 2010 2
tAg LaGi!!
ada lagi..layan je la...

1. adakah anda rasa anda hot?
- ari ni xhot...cuaca mendung apabila ujan bermula malam td.. =P

2. update wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?
-sorry, my windows ad prob sket..so..dier pnye skrin itam legam!! n aku xtahu cmne nk capture dekstop..ad sape2 tau..=P
p/s: sape yg kne tag, kne letak gmbr dekstop anda di ruangan ini..jgn tiru macam sy okay!
3. cerita pasal gambar ni?
- nothing! sbb xde gambar..ngeh3..

4. kali terakhir makan pizza?
- last year..kelab mitc banje bekas mtmjk dan mtmjk yg bru..aku yg bukan mtmjk pn pi sbb baek hti..kuangkuangkuang...!! nyway thanks to mitc! makan byk sgt...ngeh3..

5. lagu terakhir anda dengar?
- selawat dari adik aku..insaf!

6. apa yang ada buat selain selesaikan tag ini?
- umi ajak makan kt luar..nak mkn ikan bakar,,perghh!! kecur air liur..!!

7. selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama ape?
- achik!

8. tag lagi 5 orang yang nak kena tag?
- che kechik
- eda SRC
- wawan wisely
- yusdi bukan namaku

- nabella

9. siapa orang no 1 kepada anda?
- nice blogger friend
10. katakan sesuatu kepada orang no 5?
- rindu nak jumpe!!

11. no 3 ada hubungan siapa?
- wanie..my friends..secret scandaL!!!! hahaha..
12. bagaimana dengan orang no 2?
- dier ad kmera DSLR..pergh!! besh!
13. kata kata cinta kepada orang no 4?
- opss!! tidak...dier cme kawan yg poyos!

14. berikan 5 fakta yang anda tahu mengenai orang yang anda tag:
orang no 1:
- teman blogger
- ske jejalan kt blog dier
- dier cute!
- nice person
- dier paling kerap update blog dalam list blogger sy!

orang no 2:
- satu utm
- satu SRC
- ada kamera DSLR
- Dak FKKKSA UTM
- lahir kt kL

orang no 3:
- sengal!
- dak SRC
- Dak FKKKSA UTM
- satu UTm
- scandal wanie..[kahkah]

orang no 4:
- classmate mase matrik
- sempoi
- suke pada photography
- asal terengganu
- study di uitm shah alam

orang no 5:
- sweet!
- bakal guru!
- satu tempat tinggal dahulu kala =P
- dier ada gitar..lawa!
- dier besh!

sekian!

Sunday, May 16, 2010

hArI iNi HaRi gUrU!!

May 16, 2010 0

bila sebut je hari guru, aku teringatkn suasana zaman skulah dulu...memang besh! bukan ape...hari guru tu opkos la xbelajar kn..enjoy je selama hari tuh..ditambah plak dengan aktiviti game yg ala2 budak kecik maen sukaneka..khas untuk guru2 kesayangan..heh! besh3...aku mengalami 4 jenis musim,..eh?? silap...aku mengalami 4 jenis pengalaman menyambut hari guru di 4 buah skulah yg berlainan..dua jenis skulah rendah..dua jenis ag skulah menengah..di zaman matrik aku, aku xdapat nk smbut coz zman matrik xkn dapat nk sambut hari guru memandangkn pengambilannye lambat sket...betol x ape yg aku cakap nih?? begitu jugak zaman U..

nyway..mls nk ckp pnjang lebar..kat sni...aku nak wish seikhlas-ikhlas hati aku...
''SELAMAT HARI GURU''
buat kesemua guru-guru yang telah mendidik aku selama 15tahun...menjadikan aku ni orang yg berguna..berfikiran waras..dan yg bkal ad masa depan yg cerah [amin]..
dan jugak pada kesemua guru-guru di Malaysia dan di dunia ini...
moge profesion sebagai guru menjadi suatu wadah kepada kita sume untuk lebih menghargai jasa-jasa guru..[pandai plak aku berkata-kata]
well..kt sni aku nk nyanyi sket lagu guru Malaysia...

LAGU GURU MALAYSIA

kami guru Malaysia
berikrar dan berjanji
mendidik dan meminpin
putra putri negara kita
pada Seri Paduka
kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
panduan hidup kami semua
di bidang pembangunan
kami tetap bersama
membantu membina
negara yang tercinta
amanat yang diberi
kami tak persiakan
apa yang kami janji
tunai tetap kami tunaikan

[lagu ni aku taip sendri..xtau betol ke x..harap maaf kalu salah..aku bukan cikgu tapi aku suke nyanyi lagu nih tiap kli hari guru disambut di skulah aku dulu]

skulah teknik aku akn sambut hari guru pada 1jun nti..sebab ape lewat smbut?? sebab dak2 form 5 nk exam mid year dlu...aku xtau nk g skulah ke x..ingt nk pi..hrap2 dapat pi..rindu giler kt ckgu2 nih!

okai2...setakat nih dulu post aku...SELAMAT HARI GURU!!!

Thursday, May 13, 2010

mY lEtTeR *i*

May 13, 2010 0
adess~~ aku ditag oley eda a.k.a nur hidayah isa..
kne buat nih...
nampak cam syiok je..jom layan!!
undang-undang termaktub:

it's harder than it looks
copy to your own notes
erase my answer
enter yours and tag twenty (20) people
use the first letter of your name to answer each of the following questions..
they have to be real
nothing made up
if the person before you had the same first initial, you must use different answer
you cannot use any words twiceand
you can't use ur name for the boy / girl name question.


What is your name : Izyan Balqis
A four letter word : Idol
A boy's name : Ikram [my admire most..hahaha]
A girl's name : Izzuanie [my luvly rumate]
An occupation : Inspector Police
A colour : Indigo
Something ur wear : Inspiration me
A food : Ikan masak 3rasa [kecur air liur aku]
Something found in the bathroom : Impressive Tub Bath
A place : Ireland
A reason to being late : Irresponsible to finish the work earlier..[kahkah]
Something u shout : I LOVE U!!!
A movie title : Ip Man [baru je tengok]
Something u drink : Indocafe
A musical group : In-team [beshnyee..]
An animal : Insect [bley la kn..pnat cari da nih]
A street name : Jalan Iskandar
A type of car : Isuzu Trooper II

penat aku menjawab sume nih..buke kamos advanced english,buka kamus adik [hak milik aku bongsu aku]..ishhh3..susah dorhh nk cari huruf I nih..complicated!!! sebab ianya special..ngeh3...
kat sni jugak aku kne tag 20 orang...huh?? ramainye...!!! xpe2...aku tag mne yg mampu..okai??

  1. mr.wawan
  2. miss adeq abang
  3. miss sha
  4. miss kechik
  5. miss nabila
  6. mr. keyo
  7. mr.paih aman
  8. mr.abu musa
  9. miss. nanabella
  10. miss galaticos
  11. mr. fahmi
  12. miss azie
  13. miss anna aziqa
  14. mr.suhaimi
  15. mr.yusdi bukan namaku
15org pown da penat..cukup2 la dulu...da lost aku...huhuhu...aku dianugerahkan award jugak...

p/s: award ni aku bg pda sape yg aku tag kt ats jugak ye...harap maklum!


Wednesday, May 12, 2010

aKu, DiA & cOkLaT...bEsH!!

May 12, 2010 0

tajoknye macam besh kan3?? tapi memang besh pown!! aku baru je habes membaca novel yg bertajok di atas..penulisnye lily haslina nasir...citer psal peminat fanatik coklat!! macam aku plak...ngeh3...my komen??? seperti yg tertera di bawah [scrool ke bawah kay!]

  • citer ni banyak info tentang kesihatan tubuh badan..terutama pada yg berbadan besar!
  • banyak info tentang coklat..opkos kn...tgk tajok pn da tahu...i love coklat!!
  • sumthin xkena pada ayatnye...mungkin disebabkan keluarannye PTS publication,ayatnye kne bagos2 dan skema sket...saya awak...nmpak cam xseswai...walopon dlm keadaan mrah,walopn berhdapan ngan msuh ketat tetap bersaya awak...too skema le...betol x komen aku nih?? i think so!
  • pengakhirannye begitu sahaja! xde part besh yg menjanjikan sesuatu yg gempak...hanye berakhir begitu sahaja...kalu zaza tu betol2 jadi kurus ke..then si fariz tergila2kn si zaza smpai kjar zaza mcm zaza kjar dier dlu kn mcm besh....kn3...hurmm..
as conclusion! i love this novel...that's all..tq!

Sunday, May 9, 2010

daPat LaGi!!!

May 09, 2010 0

1- Thank and link the person who gave you the award.
2- Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3- Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4- State 7 things about yourself.
ni kali kedua dapat dalam masa xsampai semnggu..perghh..agak terer di situ...
nyway...thanks cik nabila. coz meng'award'kn anugerah ni kat aku...thanks alot....so...aku kena buat macam kt blog ko jugak ke??? okai2...

15 bloggers?? agak banyak di situ..5 ckup la...bru2 nih da bagi 10...hekhek...bley la an??

di sini pemenangnye...
  • miss kechik
  • mr. yusdi bukan namaku
  • mr.fahmi
  • mr.fikri
  • mr.feroz
hope da ambik award masing2...ngeh3..

n..7things 'bout me?? huh! soklan mematikan akalku...think2!!!

  1. aku seorang yang byk cakap..tapi kalu xtegor aku dulu..aku akan jadi patung!
  2. aku suke benjo cheese..tau x ape tuh?? pi gerai jual berger..pesan la benjo cheese..besh3!
  3. aku dulu tomboy..lasak...kalu main masak2 msti aku jadi llki...kahkahkah..
  4. aku bukan anak manja..cume bila da balik umah...nak bermanja dgn sume! ngeh3..
  5. sukakan cabaran..dari dulu sampai sekarang...xpernah berubah...
  6. xsuka membaca..sukakn praktikal...lalala~~
  7. last but no least..aku suke mandi lambat..kahkahkah,,,!!!
that's all...tenkiu...hahahaha...