Monday, December 28, 2009

bEkOk.SeGaMaT.iT iS a LoNg J0uRnEy

December 28, 2009 0
mood>>letih tapi amat gembira..
music>>
baik-baik sayang-wali band

catatan ini aku coretkan untuk kawan2 aku yg tersayang..ingatlah pengalaman yang amat berharga ini...kerana tak akan kita dapatkannya di mana2..

27 Disember 2009

9:25 pagi
seperti yang diran
cangkan..masing2 berkumpul depan blok L12 pada jam yang ditetapkan...cume aku dan wanie kelewatan seketika kerana menyiapkan bekalan yang mahu dibawa bersama..setelah bersiap, aku keluar ke foyer..semua lelaki yang ikut sudah menunggu..cuma sang bunga yang masih belum datang..kecuali aku dan wanie..setelah semua berkumpul, doa dibaca agar perjalanan yg bkal ditempuhi akan dirahmati-Nya..Amin..dan..kami pun bertolak..

lalala...~~~
10:30 pagi
berhenti di R&R machap..di mana yang masih kelaparan..mahu diisi perutnya..tak terlepas abg zizul..sampai aje terus masuk ke medan selera yang disediakan..ishh3..kami yang malas nak makan..just rehat di luar kawasan medan selera tu...bukan xnk makan,tpi ntah..perut aku xley nk trime makanan berat pagi2 ni da sekarang nih..huhu...perjalanan diteruskan setelah setengah jam singgah di situ..(ayat skemanye)...

rehat sebentar..abg zizul ngan aksi romatiknye..huhuhu...

11:45 pagi
selamat sampai di hadapan kedai runcit bersebelahan dengan public bank dengan bantuan GPS abg zizul..huhu..farah ambik kitaorg di situ untuk iring kitaorg ke rumahnya..xjauh pun..xsampai 5 minit pun da sampai...setelah farah bersiap (hampir 15minit gak),kami bert
olak ke bekok..DESTINASI UTAMA kami...

hampir sampai ke destinasi...

12:45 tengahari

parking penuh..ambik mase jugak utk dapatkn parking untuk 3buah kereta yg terlibat..at last,parking di curam bukit..agak membahayakn curam tersebut...gerun aku..kot2 la krete2 yg terlibat ni menggelosor ke bawah sane..ye x?? ambik barang..then..bergerak mencari port yang besh2..mule2 nak cari tempat kat bahagian bawah je..tapi xley maa..penuh banget kawasan tu..xley nak sangkal lagi...memang ramai sangat orang di kawasan kejadian..huhu..mencari dan mencari...dari bahagian bawah ke atas (hampir setengah jam gak cari port)...akhirnye dapat la pondok usang utk kami diami sementara..(ayat xley blah tol)...bagi yang da menunggu saat meletakkan beg, terus menukar pakaian yg sepatotnye...termasuk aku...xsabar nak main air...heee...sronoknye xley nak dibayangkan..yang pasti..itu yang paling menyeronokkan..dapat main air yg mengalir..alahai..kadang2 tu kne simbah air oleh insan2 terpilih...huhu..sampai merah muke aku..lemas dorhh..naseb baik xpengsan je..huhu...then,makan2 sambil main air..bekalan yang dibawa xdilepaskan oleh sesiapa pn..main air mesti lapar kn2??..huhu...sronoknye..kenangan manis saat bersama mereka...namun terdapat salah seorang dari kawan shakira mengalami kecederaan di tangan apabila disengat oleh sejenis serangga yg xdapat dikenalpasti...keadaan terkawal lagi pada saat itu...

2:45 petang
alamak!! da lebey kol 2 da...camne nih..kenduri shakira xpergi lagi ni..ptotnye da mule bertolak pda waktu itu..kami kalah dengan masa kerana masalah yang xdapat dielakkan...sume sudah kepenatan bermain air terus naik untuk bilas badan dan menukar pakaian kering...setelah kemas ape yang patot..terus bertolak balik ke chaah merangkap rumah farah utk kaum perempuan menuka
r pakaian..(baju kurung utk kenduri)...jom!!! bergeraK!!!!!!

3:15 petang
sesuatu sudah berlaku..memang xdapat dijangka bile musibah mahu terjadi..saat faiz mahu beraksi seperti di litar Sepang..memotong kami (skuad perodua kancil) dan dua buah lagi kereta..kereta yang dipandu beliau telah melanggar satu lubang dan menyebabkan tayar be
lakang sebelah kiri meletop dan pecah..berhenti serta merta di bahu jalan..diikuti dengan perodua kancil yang dinaiki kami...proton savvy ilang jauh ke hadapan...aku dan isi kereta yang aku naiki terus keluar dari perut kereta kami..melihat kejadian yang baru sahaja menimpa...tayar yang mengalami kerosakan kelihatan begitu parah...ring krete sport..(krete sport ke??)...agak teruk..penangan berlumba ngan kami..sang kancil..huhu..masing2 mencari jalan penyelesaian memandangkan tayar yang dipakai krete yg terlibat menggunakan hellen key utk membukanye..(btol ka ejaannya mcm tu??)..farah meminta bantuan ayahnya mendapatkan hellen key tersebut..faiz pula masih mampu tersenyum wlopn hal yang sedemikian berlaku ke atasnya..tabik faiz!!..setelah hampir satu jam menghabiskan mase di tempat kejadian tersebut, kami terus pisahkan group lelaki ngan perempuan utk tujuan yang berlainan...yang lelaki kecuali abg zizul, terus mencari kedai tayar utk baiki ring tayar kereta yang da dikategorikn tenat...yang perempuan bergerak ke rumah farah utk menukar pakaian seperti dirancang sebelumnya...setelah bersiap, terus bergerak ke segamat..shakira da nak menangis tunggu kitaorg di sane..kcian dier...let's move on!!!

6:00 petang
kami berkumpul kembali di masjid jamek segamat...menunggu ketibaan
bkal ayah mertua bro keyo yang akan menjemput kami nanti..hee..tatkala shakira dan ayahnya sampai..adoooyaaii..bro keyo sudah xkeruan da..huhu...bergerak ke rumah yang di'target'...ketibaan kami disambut dengan gelak tawa saudara mara shakira...mane xnye..abg zizul yang disangka bakal menantu diaorg..ishh3..cian bro keyo..tu la..pemalu sgt...kan da salah target..huhuhu...sampai je terus makan..masing2 agak kelaparan..ape yang dihidangkan dijamah setiap ahli rombongan meminang..oppss..silap2..hehehe...bagi faiz lak,makan sebelum pukul 7 ptg mesti ditepati..pulun hbes lpas tu..huhu...lepaskn tensen selepas kejadian yang menimpa diri dan 'baby" kesayangannya..huhuhu...bro keyo lak menahan kesakitan gusi yang membengkak..cian sgt..xley nk makan makanan yang keras..ayam pn xley mkn...huhu...terpaksa berlapar..
sesi bergambar dengan pelamin yang tersegam indah..(wlopn pengantinnye da xbersanding da)..

blakang dri kiri>>odah,qila,fikah,azwa
depan dri kiri>> dayah,nabilah
wanie,farah,aku and shakirablkg dri kiri>>abg zizul,anuar,faiz,bro keyo
depan>>ziziadik beradik aku>> wanie,aku,bro keyo,farah dan abg zizul

7:30 malam
selesai sesi berkunjung, bertolak ke masjid jamek kembali utk solat...selesai solat, bertolak ke chaah..rumah farah utk berjumpa dengan pak cik farah merangkap doktor utk merawat kawan shakira yang mengalami kecederaan di bekok sebelom tu..

9:45 malam
kereta faiz mengalami kesulitan lagi apabila tayar yang baru ditukar mengalami kerosakan lagi...ring tayarnye belok teruk...terpaksa menggunakan tayar spare utk menunggu bantuan yang seterusnya...berkumpul di rumah farah...kawan shakira kembali stabil apabila disuntik oleh pak cik farah di kliniknya...makan2..minum2..

kne tukar tyar lgi...tyarr baru xefektif...ni la keadaannye..xley pkai tros..

10:55 malam
sedar xsedar mase berlalu begitu cepat...hampir jam 11 malam..bergerak dri rumah farah utk dapatkan bantuan di desa temu jodoh kelolaan zizi...tayar spare diganti dengan tayar kereta perdana..susah jugak utk pasangkn tayar lain dengan kereta faiz ni..lebih dari 5 biji tayar jugak d
i'try' pasang...ambik mase setengah jam di tempat tersebut..setelah selesai..kami bertolak pulang...berdoa agar selamat tiba di UTM terchenta...

1:15 pagi
selamat tiba di UTM...masing2 tkot jugak kot xlepas bile melalui pak guard di pintu utama tpi xpe..abg zizul ad dengan kami utk menjelaskan kejadian yang berlaku..abg zizul kn pemb
antu felo kamihehe
..Alhamdulillah...p
ak guard xtanye pape pn...just lepaskan kami...bukan sbb kami pujuk ato ape..sume orang yang masuk pada waktu tu dilepaskan..mungkin utk kemudahan bagi pihak yang pulang bercuti krismas..kn3.. ALHAMDULILLAH..kami selamat sampai...


catatan dan pesanan penaja:
setiap ape yang berlaku ada hikmahnya..bersyukur la kita selamat pergi dan kembali..dan dengan pengalaman baru yang diperoleh dapat mematangkan kita bersama..aku begitu kagum dengan kawan2 aku..sentiasa bersama walaupun lam susah..itulah sahabat sejati..yang xakan dapt diperoleh di mana2...aku sayang kamu semua...dan aku harap kita akan terus bersama terus ke akhirnya..amin..

SEKIAN...


MAJLIS AHLI JAWATANKUASA PROGRAM BEKOK SEGAMAT

PENGARAH PROGRAM
KEYO

TIMBALAN PENGARAH PROGRAM
SHAKIRA

SETIAUSAHA
FARAH

BENDAHARI
KEYO JUGAK

JAWATANKUASA PELAKSANA

UNIT PENGANGKUTAN
ABG ZIZUL
ZIZI
FAIZ

UNIT PERHUBUNGAN
WANIE
ABG ZIZUL

UNIT MAKANAN
WANIE
IZYAN
FARAH
SHAKIRA (KENDURI)

UNIT KESELAMATAN
ANUAR
ZIZI
ABG ZIZUL
FAIZ

UNIT TUGAS KHAS
ODAH
QILA
NAB
FIKAH
AZWA
DAYAH



p/s: terima kasih ats yang diberikn..huhuhu..
-ayat yang digunakn lam posting kli ni agak skema dripda bese..so..jgn hiraukn ek..just utk catatan terindah aje..heee..teriman kasih gak sbb bce posting aku kli ni..huhu

tata..





Friday, December 25, 2009

sHeRlOcK hOlMeS

December 25, 2009 1
mood>> agak penat..
music>> kekasih halal-wali band

salam...
well..aku agak penat nih..sbbnye aku g kuar tdi..tgk wayang ag..citer terbaru..SHERLOCK HOLMES..mc prnh dgr kn tjuk ni..well, wat pengetahuan korg..
citer ni da ad tyngannye mse dolu2...cme skrg da diterbitkn lagi utk sherlock holmes 2009..gtu laa.. cter ni berkisahkn penyiasatan...mmg terer giler cra dia menyiasat..tabik spring arr!! stiap langkah dn perbuatan dier mmg bermakne..(ye ek..??) hahaha...well..pape pn enjoy tgk citer ni...kes penipuan terbesar pn ley diselesaikn cmtu je..well..citer mmg citer..kisah ni pn aku dgr bertemakn kisah benar..tiada yg benar slain yg benar2 belaka..orait..time to sleep..sleep tight..nite..
sekian..

ni hero dier...lakonan robert downey jr....


Thursday, December 24, 2009

PeNantIaN tErTuNdA - KaNgEn BaNd

December 24, 2009 0

kumohon kau mengerti cobalah kau tabahkan hati

mungkin di saat ini cinta kita sedang diuji


tegarkanlah hatimu oleh siksa orang tuamu

kuyakin kita mampu bila kita saling menunggu

saat kita melangkah dandani sayap cinta yang patah

kuyakin engkau setia untuk selama lamanya

kuyakin engkau bidadari dalam tidurku

kuyakin engkau yang pantas aku tunggu


kuyakin engkau hadir dalam mimpi indahku

kau yang terbaik bagiku dan nomor satu


ku kan slalu tetap menunggu walau sebagai simpananmu


ku kan slalu tegar menanti walau engkau takkan kumiliki

ku kan slalu tetap menunggu walau hanya kekasih gelapmu

ku kan slalu tegar menanti hingga saat nafasku terhenti




p/s: ntah knpe aku minat sgt lagu ni skrg..starting dier je la..dgr cam sedey tpi layan je..huhu..nk hayati lagu..opkos xde kaitan ngan aku...that's right!!..



Saturday, December 19, 2009

sArAnG bUaYa.BuAyA tEmBaGa.TeMbAgA mAhAl

December 19, 2009 0
mood>> penat..
music>> penantian yang tertunda_kangen band..(lagu jiwang lagi..ape hal ntah ngan aku nih)

salam....adoooyaaaii..pnat seh...knpe??smlm jln skan aku..haha..my bro key
o ajak aku g pasir gudang..sarang buaya...mle2 ingtkn xbest..tpi bleh la than kn..puas ati gak la..huhuhu..kol 10 bertolak ke tman U slpas mkn srapan(srapn ape kol0) kt meranti...then..mulekn perjalanan dgn bismillah...huhuhu..staring point kt jj tman U..naik bas menuju ke CS..smpai CS cri bas ke psir gudang lak...smpai psir gudang...pak uda bro kyo dtg ambik ktorg...well..tgu hbes dorg hbes solat jumaat..bru bertolak ke sarang buaya tu..well..aku terpaksa panggil sarang buaya...sbb signboard mse mnuju ke destinasi tlah termaktub mcm tu...hahahaha..smpai kt sne..aku rse cam plik dorhh...mcm xsiap pn sarang buaya ni...knpe ek??upe2nye mmg sarang buaya ni bru lgi didirikan..ooo..camtu upenye....ptot la mcm xsiap je..huhuhu..msuk je pintu gerbang aku tercari2 mne buayenye..hahaha..xkn la nk letak buaya depan2 entrance kn..ape ar aku ni..hahaha...then proses mencri buaye lak..hahha..lme xtgk sang kkasih aku ni...sjak bbrape thun yg lalu..huhuhu..best siot...sbb last skali mse nk balik dapat pegang buaya..nmpk cam kasar kulit buaya kn..tpi sbnarnye lembut sgt..best sgt..musyuk pn ad..huhuhuhu...tpi yg pnting laayyaaaannnn je..hahahaha..kt bwah ni ad la sket2 gmbr aku mse kt sarang buaya tu...heee..slmat menonton..hahaha..


dri kiri>> aku, shakira, bro keyo
depan>> lpe lak nme dak ni,ngan mirul

Sunday, December 13, 2009

tHe tWiLiGhT sAgA NeWmOoN

December 13, 2009 0
mood>> layan suda..dn ngantok sgt!
music>> xde musik..da tgh mlm..hahah
salam..berkenaan tjuk..aku nk citer sket sal filem yg bru aku to
nton kt pwgam siang td..citer ni mmg best..sambungan dri citer twilight musim pertama..mmg syok..dn byk aksi..nme pn 18SG..haha...well..jln citer best dn agk mendebarkn aku..wlopn aku xbwak crmin mata aku utk tgk citer ni,tpi alhamdulillah...dier pnye sarikata punyer la besor..haha...edward cullen n bella..amat seswai skali..xthu aku nk ckp ape..sronok sgt dpt tonton filem ni...aku nk citer gak sal citer ni mlm ni jgak tkot terlupe coz byk perkara yg aku nk tulis lam blog ni tpi xkesampaian disebabkn da lpe..huhu...so,ble aku dpt idea dn lptop aku msih terbuke, aku akn tros menaip utk ruangan blog aku yg tercinta..huhuhuhu...k la..aku nk tulis sket je..tpi jdi pnjang lak..k..da ngantok..g tdo cpat!!..k..tata..
sekian...

Saturday, December 12, 2009

AlOnG..aKu sAyAnG KamU..

December 12, 2009 0
mood>> kesedeyhan..
music>> the show- Lenka

bas yg ditunggu msih blum tbe..aku hnye kesorgn ditemani 4 lgi beg aku...lihat di sekeliling..ramai org termasuk keluaga,mak,ayah,adik,kakak,abang...sume ingin melambaikn tgn kpda insan yg mhu meninggalkn mereka...dan aku?? aku hnye bersendirian..t
iada ditemani sesiapa...sbb aku sudah lali ngan adegan tersebut sejak dua tahun lalu...jdi skrg aku hnye dihntar ke stesen bas dn menaiki bas seorg diri tnpa ditemani sesiapa pn..bunyinye agak sedih tpi aku sudah bese...aku sudah bese dgn kdupan aku sjk dulu lagi...
dua jam sebelum itu...
"mung sedap ar cik,leh blajor..duk jauh2 dri kluarga..xyah pkr pape..along ni gok la dok leh g memaner...duk cni je.."
itu la ayat along aku yg tersyg..ayat kecewa slpas xdpat nk lanjutkn pljaran lam bidang yg dier mhu di prigkat ijzah...wlopn da ditmudga tpi msh xdpt..mmg along sedey sgt dgn kjdian tersbut..aku pn trut sme brse bgtu..mne xnyee...aku pn mhu lihat along tersnyum gembira apabila dpat lanjutkn study dier..dier nk ambk bidang ftografi memandangkn dier ambk diploma lam wartawan dlu..nseb dier kurg baik sbb smpai skrg dier xdpt krje yg mengikut bidang dier...tpi aku bgga ngan dier...bgga ngan usaha keras dier utk berjaya...skrg dier cuba utk mengikuti krsus jgka pndek lam bdang ftogrfi ngan make-up...dier suke sume tu..aku pn suke sbb suke tgk dier happy..klu dier sedey aku pn trut sedey...wlopn ktorg xrpat mse kcik..skrg ktorg r
pat sgt skrg..aku syg sgt kt dier..terlampau sygkn dier...skrg dier ad mslh tmbahn lagi ngan ex-boy dier..ex-boy dier tu mule2 je baik..tpi at last maki hamun along jgak..aku mmg suke ex-boy dier tu pda mulenye tpi lame2 x-boy dier tu pkr along tu xdpat hdop tnpe dier..mle la wat skt hti along,caci along..at last, along tglkn dier..sbb along da xthn ngan sikap dier tu..dan skrg baru nk melutut dpan along menagih kasih along balik...kalu aku jdi along,aku xkn trime dier da..tpi along ni jnis cpat ksian..tpi nseb baik gak along xtrime dier sbb along da ad yg len..yg dpat ubatkn hti dier...ex-boy along skrg benci giler kt aku coz dier pkr aku hasut along supaya jgn balik kt dier...lam hati aku mmg cmtu tpi xgune kn klu along msih syg kt dier tpi ternyata cinta along kt dier da twar sesgt...klu aku jdi along pn aku akn rse bnde yg sme...bru2 ni kt umah, sggupdier dtg jauh dri bentong bwak mak dier skli sbb nk bincang ngan along salhal ni...tpi along ttp kuat..xkn tnduk ngan pjuk ryu dier lgi..aku hrap along trus kuat..trus kuat selamanya...

setengah jam sebelum di stesen bas...
"along,bangun long..acik nk gi da ni..." along lam keadaan mamai menyalami aku..lam hati aku sebak sgt2..teringat kta2 dier sblum itu..."bye.."...aku xmmpu men
ahan sebak...aku trus berlalu meninggalkn bilik itu tnpe mengucapkn bye kembali....aku prgi ke blik umi di mne adik aku tgh bergayut ngan pkwe dier.."tini..mung tlg tgkkn along baik2..." adik aku yg xthu pape tercengang tgk aku camtu..hmm..mgkin dier xphm situasi itu...budak bru nk matang..cmtu la...aku mengesat air mata aku dn trus berlalu slpas salam ngan adik aku..kesat air mata puas2 spye umi kt ruang tamu xnmpk air mta ini..slpas menyalami umi dn mencium adik llki aku yg tgh tdo..aku pn berlalu..angah antar aku kt stesen bas..OTW nk g...angah aku bwak krete laju gler..tkot aku dibuatnye...mcm org giler da..nseb bek xaccident ble ad krete behenti tgh jln sbb rosak...fuhhh..tkot gak aku..smpai je kt stesen, angah trus berlalu ngan krete kelisa yg xberbasuh ag..aku nk basuh tpi sllu sgt krete tu xde kt umah..(along bwak g krje)..huhuhu...

di saat ini aku berada di blik kwn aku..shakira sbb aku xambik kunci blik kt pjbat asrama ag..nti la aku ambk..huhuhu...hmm..on the way lam bas smlm aku asyik nangis je..mcm dak tecit..kne tgl dgn klrga dier..huhuhu..tpi skrg aku da reda..sbb aku hrus kuat utk sokong along aku dri blakang..xtertinggal juga ahli kluarga yg lain...sbb aku syg kluarga aku..sygggg sgt!!!

ini kami....




Wednesday, December 9, 2009

lUsA...KeJaPnYe MaSe bErLaLu...

December 09, 2009 0
mood>> layan..mcam bese..gler ad gok..
music>>
Down - Jay Sean Feat. Lil Wayne

salam.... HAH????tinggal dua hari lagi??? sedeynyeee...sem baru bakal menjelma..aku sedey nk tggalkn umah dn isinye...huhuhuhu..xley ke klu xblik?? tket aku mlm jumaat nti...da la xde sape kt utm skrg...wanie ngan farah msih brde di bandung..dier blik 13hb nti...xsyoknye..kalu ad dorg, bru syok..huhuhu..shian aku..da la kne tggal sorg2...xmo blik ag tpi kne blik gak...13hb nti lak ag meeting MTMJK..alaaaa...sedeynye aku..da la kne g sorg2...ape la naseb aku..
cuti sebulan macam xcuti lgsg..hee...sebulan tu beb..agak lame la jugak...kn3...tpi npe aku rse cam jap je..da nk msuk sem bru..
.mmg cmni kot khdopn kt u ni kn3...yelaa..aku mne prnh msuk u pn...mcm ruse msok kg la plak..hahaha...tpi aku xmudah brubah..aku thu ape aku buat..dn aku buat utk kbaikan aku dn kluarga aku jugak....kn3...aku nk berjaya..alamak! asal aku tibe2 jiwa lakni...mslh tol ar aku nih..hahaha..
orait la...mgkin ni last posting aku sblom blik utm ni...nti da smpai nti aku posting ag k...heee...

salam...

selamat tinggal umah aku dan isinye..
rindu sgt2...

Tuesday, December 1, 2009

aL-kEsAhnYEEee...

December 01, 2009 0
mood>> layan..
music>> tomat(tobat maksiat)-wali band

salam...haa..apecer??? lme da aku xupdate blog....ari tu kn da jnji nk ber
cerite..hahaha..orait..ni kisah di hari raya aidiladha yg ceria...

di hari raya aidiladha yg lalu, macam bese la..sanak saudara berkumpul selepas solat sunat aidiladha....nk mintak duit raya lak, xley..bkn raye aidilfitri pn kn...ape lgi..sesi ambik gmbr sesame sendri..tgur mne yg lme da tgur..al-maklum la..bkn sllu blik kg pn kn...huuu...aku mcm bese laa..cri si cilik danish....well, danish da dpt adik bru..kalu nme pnuh danish tu HAFIZ DANISH...adiknye lak..HAFIZ DANIEL...mmg comel..huhu..mcm muke danish gak..bru je lhir..cik ya msih lam pantang...geram aku tgk..kta cik ya, danish makin manja semenjak ad adik baru ni..haa..ape yg cik ya ckp tu mmg btol...ble aku suakn tangan kt danish, tros dier smbut...klu x, puas pjuk klu nk dkat ngan dier..tpi lgi spoting dier sejak ad adik nih..keletah dier mencuit hati aku..aku mmg syg sgt kt dier..smpai kkak dier, fifi pn da naik jeles..huhu..sori fifi..bkn akak nk berat sebelah..huhu...and then, aku ngan danish xpernah berenggang...asyik ats dkungan aku je..haha..puas sgt ati aku dpt dkung dier sepnjang mse...heee...

danish yg comel...


ni lak adik kpda danish...daniel nmenye...

ad sorg lagi comel..anak kpda pok pi..huuu..comel giler..nmenye adam haikal...tgk la gmbr2nye..mmg comel...keturunan zizan raja lawak la ktakn..maknye sppu kpda zizan tuu..heee..aku bermain dgn dak2 ni je musim rye aji ni...

begini la gelagat si cilik haikal..comelnye haikal ni..uhuhuhu..
aku pn tumpang sekaki..haha..


hari raya ari tu penuh umah tok...nme pn rye kn..well..suke dpt jumpe snak saudra nih...bergambar pule yeee..macam2 keletah ble da dpt jumpe sume..aku?? ape lgi..heee



keesokkan harinye..majlis pertunangan pok din diadakn di kg. sura hujung...yakni umah tunang pok din..iaitu cik munirah...huu.tema majlis warna kuning..tu sebeb bersilau sgt kn..hee..Alhamdulillah...mereka selamat ditunangkn...mmg sepadan dorg ni...si ensem dgn si cantik..saksikn la gmbr2 dorg dn kami d bawah ni..

semoga bahagia hingga ke anak cucu..eh..dorg xnikah lgi laa..haha..xpe2..heee

kt bawah ni lak gambar kitaorg sepnjang ari tersebut...heee




itu la al-kesahnyee..byk ag gmbr yg xupload...klu bleh,nk upload sume..hehehe..sronok tgk sume..da kumpul rmai2 kn msti la sronok kn..huuu..orait la..cukup la posting kli ni..jga dri bek2..k..
sekian..